Ιράκ: Πάνω από 4.000 οι νεκροί από την αρχή του έτους

Ιράκ: Πάνω από 4.000 οι νεκροί από την αρχή του έτους

Την Τρίτη μόνο 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις και ενώ οι πολιτικοί αξιωματούχοι επιζητούν την σύναψη συμμαχιών για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης

Το παγκόσμιο ρεκόρ μεγέθους όρχεων ανήκει στο γρύλο!
Ιράκ: Πάνω από 4.000 οι νεκροί από την αρχή του έτους
Η αιματοχυσία δεν έχει τέλος στο Ιράκ καθώς ο απολογισμός των  νεκρών από την αρχή του έτους έχει ξεπεράσει πλέον τους 4.000, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και άλλες της ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ  τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χώρα.

Το νέο αυτό λουτρό αίματος σημειώνεται την ώρα που οι πολιτικοί αξιωματούχοι επιζητούν την σύναψη συμμαχιών για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης, της οποίας σκοπεύει να συνεχίσει να ηγείται ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι, μολονότι οι εκλογές της 30ης Απριλίου δεν του χάρισαν μια σαφή πλειοψηφία.

Κλείσιμο
Οι πιο σοβαρές επιθέσεις έγιναν αργά την Τρίτη στην Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι εκρήξεις δύο αυτοκινήτων που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά προκάλεσαν τον θάνατο 21 ανθρώπων, οι 14 εκ των οποίων ήταν μέλη των δυνάμεων της τάξης.

Στην Βαγδάτη παράλληλα, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν χθες το απόγευμα από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην κυρίως σιιτική συνοικία Καζιμίγια, ενώ περίπου άλλοι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις αυτοκινήτων που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά στις συνοικίες Άμιν, Σαντρ Σίτι και Τζιχάντ.

Επίσης 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή της Βαγδάτης, ενώ άλλοι 3 σκοτώθηκαν από επιθέσεις που σημειώθηκαν στις βόρειες επαρχίες Κιρκούκ και Νινευή, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη.

Και πάλι στο βόρειο Ιράκ, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 4 μέλη της ίδιας οικογένειας, στην Τουζ Χουρμάτου, από μια σειρά 11 βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα άλλοι 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στην Φαλούτζα, η οποία βρίσκεται δυτικά της Βαγδάτης και ελέγχεται από τον Ιανουάριο από αντάρτες.

Οι νεκροί ανέρχονται κατά μέσον όρο σε τουλάχιστον 25 καθημερινά στο Ιράκ. Οι αρχές αποδίδουν το κύμα αυτό βίας που πλήττει το σύνολο της χώρας σε εξωτερικούς παράγοντες, με πρώτον τον πόλεμο στην γειτονική Συρία.

Ωστόσο διπλωμάτες και ειδικοί επισημαίνουν ότι η βία στην χώρα αυτή τροφοδοτείται κυρίως από την οργή της σουνιτικής μειονότητας, η οποία αισθάνεται περιθωριοποιημένη και ότι υφίσταται διακρίσεις από τις ιρακινές αρχές, των οποίων ηγούνται οι σιίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης