Δείτε γιατί στην Ισπανία οι διαρρήκτες είναι μόνο μαύροι!

Δείτε γιατί στην Ισπανία οι διαρρήκτες είναι μόνο μαύροι!

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών προκάλεσε αναστάτωση στη χώρα καθώς σε μια εκστρατεία για την πρόληψη του εγκλήματος τύπωσε αφίσες στις οποίες οι διαρρήκτες είναι μόνο μαύροι

Δείτε γιατί στην Ισπανία οι διαρρήκτες είναι μόνο μαύροι!
Οργή προκάλεσε στους ακτιβιστές ενάντια του ρατσισμού, αλλά και στο σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας PSOE, η ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, όπου κατά την εκστρατεία για την πρόληψη του εγκλήματος, τύπωσε αφίσες στις οποίες οι διαρρήκτες είναι αποκλειστικά μαύροι!



Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, σε μία από τις αφίσες παρουσιάζονται τρεις μαύροι άντρες επάνω σε μία καμήλα σαν υποψήφιοι διαρρήκτες και οι πολίτες προειδοποιούνται να προσέχουν, ενώ σε μια άλλη αφίσα μια μαύρη γυναίκα διαφεύγει με ένα σάκο με χρήματα. Σε μια τρίτη αφίσα ο διαρρήκτης κάνει την διαφορά... Είναι ντυμένος στα γκρι και φοράει μπούρκα.

Στις οργισμένες αντιδράσεις των ακτιβιστών ενάντια στον ρατσισμό το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι τα πρόσωπα στις επίμαχες αφίσες δεν είναι μαύροι, αλλά άτομα που φορούν κουκούλες! Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι αφίσες είναι συμβολικές και αφορούν τους «Τρεις Μάγους», που στην προκειμένη περίπτωση δεν φέρνουν δώρα, αλλά κάνουν διαρρήξεις.



Όμως ο Ruyan Torres Veliz, από την ισπανική νεολαία ενάντια στον ρατσισμό, δήλωσε ότι τα πρόσωπα της αφίσας έχουν εκτός από κουκούλες, μαύρα χέρια και πόδια και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τον συμβολισμό των «Τριών Μάγων», ότι δεν ήρθαν ακόμα τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι οι αφίσες που έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη χώρα, προκάλεσαν και την οργή του σοσιαλιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης, PSOE, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε, ότι το μήνυμα της αφίσας είναι σαφές: «αν είσαι μαύρος, είσαι διαρρήκτης!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης