Ουκρανία: Δεν επιβεβαιώνουμε απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα

Ουκρανία: Δεν επιβεβαιώνουμε απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα

Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Ουκρανία

Ουκρανία: Δεν επιβεβαιώνουμε απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα
Το Κίεβο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε από το Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσια.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με το Γερμανό ομόλογό του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ, υποστήριξε: «Ελπίζουμε ότι οι δηλώσεις των Ρώσων πολιτικών, σύμφωνα με τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από τα σύνορα με την Ουκρανία, δεν θα παραμείνουν νεκρό γράμμα».

«Στην παρούσα στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αποχώρηση», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ουκρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα υψηλόβαθμο αξιωματούχο της συνοριοφυλακής μετέδωσαν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν υποχωρήσει σε βάθος τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα.
Κλείσιμο

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να επιστρέψουν οι στρατιώτες στις βάσεις τους, όμως ούτε το ΝΑΤΟ ούτε οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν αυτήν την αποχώρηση. Το πρωί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι στρατιώτες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για την αποχώρησή τους.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Ουκρανία, ο κ. Σταϊνμάγερ επανέλαβε ότι αποτελούν ένα κρίσιμο βήμα και «μια πραγματική ευκαιρία για μια νέα αρχή» στη χώρα.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν την αρχή για τη σταθεροποίηση της Ουκρανίας», είπε παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν και ορισμένοι «πραγματικοί κίνδυνοι». «Σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας οι αυτονομιστές θέλουν να παρεμποδίσουν τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης