Ρεπουμπλικάνοι κατά Χίλαρι: «Κρύβει ότι έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη»

Ρεπουμπλικάνοι κατά Χίλαρι: «Κρύβει ότι έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη»

«Βρόμικος πόλεμος» πριν καν ανακοινωθεί το όνομά της για τις προεδρικές του 2016

Έτοιμη να κερδίσει τον Ομπάμα δηλώνει η Σάρα Πέιλιν
Ρεπουμπλικάνοι κατά Χίλαρι: «Κρύβει ότι έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη»
Χτύπημα κάτω από τη... μέση για τη Χίλαρι Κλίντον, το μεγάλο φαβορί των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 αν και η ίδια βεβαίως επιβεβαιώσει τις φήμες ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς ένα ηχηρό όνομα των Ρεπουμπλικάνων, ο Καρλ Ρόουβ, έριξε βόμβα...μεγατόνων σε αμερικανικό συνέδριο λέγοντας ότι η πρώην επικεφαλής της αμειρκανικής διπλωματίας μπορεί να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Η πικρόχολη δήλωσή του έγινε στο πλαίσιο συνεδρίου στο Λος Άντζελες αφήνοντας τους συμμετέχοντες με το στόμα ανοιχτό. Από το βήμα κι έχοντας στο πλευρό τον ανταποκριτή του δικτύου CBS, Νταν Ραβίν, ο Ρόουβ τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο την υπόθεση της Βεγγάζης. Η τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , Χίλαρι Κλίντον, ανέλαβε την ευθύνη των συνεπειών της επίθεσης εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, μία υπόθεση που είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.

"Εάν τελικά η Χίλαρι Κλίντον διεκδικήσει την προεδρία, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ξέρουν τι ακριβώς συνέβη κατά την πτώση της, το Δεκέμβριο του 2012. Επισήμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει τότε, ότι η υπουργός Εξωτερικών υπέστη εγκεφαλική διάσειση καθώς λιποθύμησε και έπεσε ενώ ήταν άρρωστη. Η Κλίντον υπέφερε από γαστρεντερικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί και να λιποθυμήσει, πρόσθεσε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Για τον Καρλ Ρόουβ, όμως θα πρέπει να διευκρινιστεί η κατάσταση της υγείας της Χίλαρυ εν όψει και των προεδρικών εκλογών.

Κλείσιμο
"Τριάντα ημέρες στο νοσοκομείο και όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια έχοντας λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, φορούσε γυαλιά τα οποία ενδείκνυνται μόνο για όσους έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη", υποστήριξε ο στρατηγικός αναλυτής των Ρεπουμπλικάνων και πρόσθεσε: "Πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη". Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Χίλαρι δήλωσε ότι η πρώην "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ είναι 100% καλά στην υγεία της.

"Ο κύριος Ρόουβ έχει εξαπατήσει πολλές φορές τις ΗΠΑ, όμως δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό το επίπεδο ψέμματος. Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας της, η Χίλαρι Κλίντον είναι 100% υγιής".

O Καρλ Ρόουβ, αρχιτέκτονας κάθε πολιτικής νίκης του προέδρου Μπους και σύμβουλος της εκλογικής στρατηγικής του, λατρεύει εκτός από τον εαυτό του και τη σύζυγό του. Για τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπήρξε ο στρατηγικός εγκέφαλος πίσω από την παραμονή του νεώτερου Μπους στον Λευκό Οίκο για οκτώ χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την άσκηση εξουσίας στην Ουάσινγκτον, έχοντας τα κλειδιά του Λευκού Οίκου καθώς και της Γερουσίας, το Δημοκρατικό Κόμμα ασχολείται με την παραμονή του Καρλ Ρόουβ… εκτός συστήματος, ώστε να μην τον ξαναβρούν μπροστά τους οι Δημοκρατικοί στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο Καρλ Ρόουβ είχε δηλώσει μάλιστα πρόσφατα ότι στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2014, θα υπάρξει πολιτική ανατροπή στις ΗΠΑ.

Με σχετικό σημείωμα που υπογράφει στην εφημερίδα “Wall Street Journal “, ο γκουρού του παρασκηνίου των Ρεπουμπλικανών διατυπώνει την εκτίμηση ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα καταφέρει οριακά να κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία, εκεί όπου σήμερα υπερέχουν οι Δημοκρατικοί. Και την ίδια στιγμή, θα κρατήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αν η παραπάνω πρόβλεψη του Καρλ Ρόουβ επιβεβαιωθεί, τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, με την πλειοψηφία των Αμερικανών να χαιρετίζει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης