Απελευθέρωσαν τον ιορδανό πρεσβευτή στη Λιβύη

Απελευθέρωσαν τον ιορδανό πρεσβευτή στη Λιβύη

Ο πρεσβευτής Φαουάζ αλ-Ιταν απήχθη τον περασμένο μήνα από ενόπλους που ζητούσαν την απελευθέρωση ισλαμιστή μαχητή από ιορδανική φυλακή

Απελευθέρωσαν τον ιορδανό πρεσβευτή στη Λιβύη
Ο απαχθείς πρεσβευτής της Ιορδανίας στη Λιβύη απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Al Arabiya και Al Jazeera και σύμφωνα με την ιορδανική τηλεόραση βρίσκεται καθ΄οδόν προς την Ιορδανία. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρεσβευτής Φαουάζ αλ-Ιταν απήχθη τον περασμένο μήνα από ενόπλους που ζητούσαν την απελευθέρωση ισλαμιστή μαχητή από ιορδανική φυλακή. Δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό εάν το αίτημά τους ικανοποιήθηκε από τις ιορδανικές αρχές.

Ωστόσο, το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA μετέδωσε ότι η Ιορδανία συμφώνησε στην απελευθέρωση του Μοχάμεντ Ντέρσι, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη το 2007 διότι σχεδίαζε να ανατινάξει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιορδανίας.

Κλείσιμο
Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ενδεχόμενη υποχώρηση των ιορδανικών αρχών στην απαίτηση των απαγωγέων θα συνιστούσε επικίνδυνο προηγούμενο για την Ιορδανία, σύμμαχο-κλειδί των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης