ΗΠΑ: Νέο κρούσμα του κορονοϊού MERS - Θάνατοι σε Ιορδανία και Σαουδική Αραβία

ΗΠΑ: Νέο κρούσμα του κορονοϊού MERS - Θάνατοι σε Ιορδανία και Σαουδική Αραβία

Από το Λονδίνο ταξίδεψε το άτομο που μετέφερε τον κορονοϊό στις ΗΠΑ - Συνεδρίαση του ΠΟΥ στη Γενεύη

ΗΠΑ: Νέο κρούσμα του κορονοϊού MERS - Θάνατοι σε Ιορδανία και Σαουδική Αραβία
Εντοπίστηκε ένα δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ του κορονοϊού MERS, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Φλόριντας, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και αξιωματούχοι στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν το κρούσμα του ιού, που επίσημα είναι γνωστός ως Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής.

Το CDC ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο «εισαγόμενο» κρούσμα MERS που καταγράφεται στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι ένας ταξιδιώτης προσβλήθηκε από τον ιό σε κάποια άλλη χώρα ταξίδεψε, ενώ είχε προσβληθεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις αρχές του μήνα σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία στην Ιντιάνα.

Κλείσιμο
Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι το κρούσμα του MERS στις ΗΠΑ είναι ένα πρόσωπο το οποίο ταξίδεψε στη χώρα αυτή μέσω Λονδίνου.

Θάνατοι σε Ιορδανία και Σαουδική Αραβία
Στην Ιορδανία σημειώθηκε ο πέμπτος θάνατος που σχετίζεται με τον ιό, ενώ την Κυριακή ένας ακόμα άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία πέθανε, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 142. 

Τελευταίο «θύμα» του MERS στην Ιορδανία ήταν μια 26χρονη νοσοκόμα. Σύμφωνα με εκθέσεις υπουργείων υγείας, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον ιό. Η κυβέρνηση της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη προστασία του ιατρικού προσωπικού. 

Συνεδρίαση του ΠΟΥ στη Γενεύη
Τα συμπτώματα του ιού περιλαμβάνουν πυρετό, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια. Η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη στη Γενεύη, δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης