Ισλανδία: Ανέβαλε την απόφαση για την υποψηφιότητα ένταξης στην Ε.Ε.

Ισλανδία: Ανέβαλε την απόφαση για την υποψηφιότητα ένταξης στην Ε.Ε.

Η ξεκάθαρη πλειονότητα των Ισλανδών θα επιθυμούσε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος

Ισλανδία: Ανέβαλε την απόφαση για την υποψηφιότητα ένταξης στην Ε.Ε.
Η κυβέρνηση της Ισλανδίας έκανε γνωστό την Δευτέρα ότι ανέβαλε έως το φθινόπωρο το αμφιλεγόμενο σχέδιο απόσυρσης της υποψηφιότητας της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκούναρ Μπράγι Σβέινσον δήλωσε στην εφημερίδα Morgunbladid ότι οι βουλευτές αναμένεται να επαναλάβουν τις συζητήσεις για το ζήτημα αυτό μετά τη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι. Υποσχέθηκε ότι η Βουλή θα επανεξετάσει το θέμα αυτό το φθινόπωρο.

«Αναμένω, ασφαλώς, ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα υιοθετήσουν την απόφαση. Όμως υπάρχουν πιο βαρύνουσας σημασίας και καίρια θέματα για τα οποία θα πρέπει να τελειώσουμε» με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, υπογράμμισε ο υπουργός, την ώρα που η συνεδρίαση του κοινοβουλίου ολοκληρωνόταν.

Κλείσιμο
Καθώς αποτελούν τη μειοψηφία, οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ισλανδίας, έχουν κάνει τα πάντα από τα τέλη Φεβρουαρίου για να εμποδίσουν την ταχεία υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που θα επιτρέπει στην ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση να «θάψει» την υποψηφιότητα για την ΕΕ που είχε υποβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2010.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ξεκάθαρη πλειονότητα των Ισλανδών θα επιθυμούσε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, όπως είχε αρχικά υποσχεθεί ο συνασπισμός του Κόμματος της Προόδου (κεντρώο) και του κόμματος της Ανεξαρτησίας (της δεξιάς).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμέσου του πρεσβευτή της στο Ρέικιαβικ, είχε αναφέρει τον Μάρτιο ότι είναι αρκετά «πιθανό» η Ισλανδία να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης