Ινδία: O Ναρέντρα Μόντι φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές

Ινδία: O Ναρέντρα Μόντι φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές

Μεγάλο προβάδισμα της ινδουιστικής εθνικιστικής αντιπολίτευσης - Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή

Ινδία: O Ναρέντρα Μόντι φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές
Μαζικά συμμετείχαν οι Ινδοί ψηφοφόροι στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε διάστημα πέντε εβδομάδων, με συμμετοχή-ρεκόρ 551 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλο προβάδισμα της ινδουιστικής εθνικιστικής αντιπολίτευσης του Ναρέντρα Μόντι.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, η συμμαχία υπό το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) ενδέχεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου με μεγάλη διαφορά από το κόμμα του Κογκρέσου της δυναστείας Νεχρού-Γκάντι, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δέκα χρόνια.

Πάντως οι αναλυτές προειδοποιούν να υπάρξει σύνεση, καθώς οι προβλέψεις αυτές είχαν αποδειχθεί λανθασμένες το 2004 και το 2009. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Κλείσιμο
Η πρώτη δημοσκόπηση εξόδου σε εθνικό επίπεδο, που πραγματοποιήθηκε από το CVoter, δίνει στο BJP και τους εταίρους του την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ η αντίστοιχη δημοσκόπηση του CNN-IBN και του Headlines Today Channel εμφανίζουν το κόμμα του Κογκρέσου να χάνει σε πολλά κρατίδια.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται εδώ και πολλούς μήνες το κόμμα του Κογκρέσου, του οποίου ηγείται η δυναστεία Νεχρού-Γκάντι, εμφανίζεται να χάνει τις εκλογές. Οι αναλυτές αποδίδουν τη μεγάλη απώλεια στα ποσοστά του στο πλήγμα που έχει δεχθεί η αξιοπιστία του κόμματος εξαιτίας των σκανδάλων διαφθοράς και την επιβράδυνση της οικονομίας της Ινδίας. Του χρεώθηκε επίσης η αποτυχία να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, που αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης