Ουκρανία: Αίτημα ενσωμάτωσης στη Ρωσία υπέβαλε το Ντονέτσκ

Ουκρανία: Αίτημα ενσωμάτωσης στη Ρωσία υπέβαλε το Ντονέτσκ

Αυτοανακηρύχθηκε κυρίαρχο κράτος - Το 89,07% ψήφισε «ναι» στην ανεξαρτητοποίηση

Ουκρανία: Αίτημα ενσωμάτωσης στη Ρωσία υπέβαλε το Ντονέτσκ
Κυρίαρχο κράτος αυτοανακηρύχθηκε το Ντονέτσκ, με το όνομα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ». Παράλληλα, η πλειοψηφία των κατοίκων που ψήφισε στο δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής, υπέβαλε αίτημα ενσωμάτωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατά τα πρότυπα της Κριμαίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Russia Today. 

«Εμείς, οι άνθρωποι του Ντόνετσκ, με βάση τα αποτελέσματα της 11ης Μαΐου στο δημοψήφισμα και τη δήλωση της κυριαρχίας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ, δηλώνουμε ότι από τώρα και στο εξής είμαστε κυρίαρχο κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους. 

Σχεδόν το 90% των ψηφοφόρων στο Ντονέτσκ έχουν υιοθετήσει την πολιτική ανεξαρτησία από το Κίεβο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Roman Lyagin. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, το 89,07% ψήφισε «ναι», το 10,19% ψήφισε «κατά» και 0,74% των ψήφων ήταν «άκυρο».

Στο Λουγκάνσκ, το 96,2% υποστήριξε την ανεξαρτησία της περιοχής, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η τοπική εκλογική επιτροπή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης