Βίντεο: Η έκρηξη στο Χαλέπι που κατεδάφισε το ξενοδοχείο Carlton

Βίντεο: Η έκρηξη στο Χαλέπι που κατεδάφισε το ξενοδοχείο Carlton

Οι αντάρτες έσκαψαν τούνελ και τοποθέτησαν τα εκρηκτικά κάτω από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες

Βίντεο: Η έκρηξη στο Χαλέπι που κατεδάφισε το ξενοδοχείο Carlton
Βίντεο - ντοκουμέντο καταγράφει την τεράστια έκρηξη, που κατεδάφισε το πρωί της Πέμπτης ξενοδοχείο στο Χαλέπι της Συρίας. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως μαζί με το ξενοδοχείο, κατεδαφίστηκαν και γειτονικά κτήρια. 

Το φημισμένο ξενοδοχείο Carlton χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτική βάση από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Άσαντ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Το ξενοδοχείο βρισκόταν στην άκρη της παλιάς πόλης στο Χαλέπι, ενώ από την πρώτη στιγμή της έκρηξης, φαίνεται να υψώνεται μια τεράστια στήλη καπνού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπεύθυνοι για την ανατίναξη είναι αντάρτες που ανήκουν στην ομάδα «Ισλαμικό Μέτωπο» και που τοποθέτησαν τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών σε τούνελ που έσκαψαν κάτω από το ξενοδοχείο Carlton, ώστε να προκαλέσουν την έκρηξη από απόσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την έκρηξη, αλλά ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων. 

Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και πρώην εμπορικό κέντρο, βομβαρδίστηκε ανηλεώς από την  κυβέρνηση, αφότου πέρασε στα χέρια ανταρτών το 2010, ενώ σήμερα χωρίζεται σε γειτονιές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Άσαντ ή αντάρτες.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης