Νιγηρία: Πάνω από 300 νεκρούς άφησε σε κωμόπολη η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Πάνω από 300 νεκρούς άφησε σε κωμόπολη η Μπόκο Χαράμ

Η επίθεση κράτησε 12 ώρες, λένε οι μάρτυρες και οι αντάρτες δεν άφησαν τίποτα όρθιο πίσω τους

Άξιζε τη νίκη η Λάρισα στο Χαριλάου (1-1) - Video
Νιγηρία: Πάνω από 300 νεκρούς άφησε σε κωμόπολη η Μπόκο Χαράμ
Ενώ η προσοχή όλου του κόσμου στρέφεται πλέον στη Νιγηρία και στο δράμα που ζουν οι περίπου 300 μαθήτριες που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, οι αντάρτες προχώρησαν σε ακόμα μία σοκαριστική σφαγή. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί στην κωμόπολη Γκαμπόρου Νγκάλα είναι πάνω από 300, με το CNN να ανεβάζει τον αριθμό σε 310. Φαίνεται πως στη μικρή κωμόπολη, που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας, δηλαδή τις περιοχές που δρα η Μπόκο Χαράμ, έγινε ολική σφαγή, με κάθε οικογένεια να προσπαθεί δυο μέρες μετά να θάψει τους νεκρούς της...

Κάποια από τα θύματα κάηκαν ζωντανά από τους εξτρεμιστές, όπως αναφέρουν σοκαρισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επίσης χαρακτηρίζουν την επίθεση ως «πολύ καλά οργανωμένη». Οι αντάρτες φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν πολύ καλά οπλισμένοι, φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος» και πέταξαν χειροβομβίδες στην κεντρική αγορά της πόλης, πριν θερίσουν με τα όπλα τους όσους βρίσκονταν εκεί. Η επίθεση κράτησε 12 ώρες, ενώ μεταξύ άλλων κτηρίων, ανατινάχθηκε και το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία αλλά και η Κίνα ανακοίνωσαν πως θα συνδράμουν είτε με ειδικούς είτε με τεχνολογικό εξοπλισμό τις αρχές της Νιγηρίας, στην προσπάθεια να ελευθερώσουν τα 300 κορίτσια που κρατούνται ακόμα από τους αντάρτες, οι οποίοι σε βίντεό που έδωσαν στο γαλλικό πρακτορείο απείλησαν πως θα τα πουλήσουν σε σκλαβοπάζαρο! Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας τονίζουν πως θα δώσουν 300.000 δολάρια αμοιβή σε όποιον βοηθήσει με πληροφορίες να ελευθερωθούν τα κορίτσια.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει η αγγλική εφημερίδα «Telegraph», αυτό που επιδιώκουν οι ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ είναι η ανταλλαγή φυλακισμένων συντρόφων τους με τα κορίτσια που έχουν απαγάγει.
 
Την αποκάλυψη έκανε στην εφημερίδα ο πρώην διαμεσολαβητής με την Μπόκο Χαράμ Σέχου Σάνι αναλύοντας το βίντεο με τη δήλωση της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται το Associated Press, οι νεκροί ανέρχονται σε 50 και ενδέχεται να φτάσουν τους 100 και όχι τους 300, καθώς η κατάσταση στην Γκαμπόρου ακόμα είναι συγκεχυμένη και σε κάθε περίπτωση η καταστροφή μεγάλη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης