Ομπάμα: Τέλος στην προνομιακή μεταχείριση ρωσικών αγαθών

Ομπάμα: Τέλος στην προνομιακή μεταχείριση ρωσικών αγαθών

Κοινοποίησε στο Κογκρέσο ότι θα λάβει αυτά τα μέτρα επειδή η Ρωσία είναι μια χώρα «αρκετά ανεπτυγμένη οικονομικά» και δεν δικαιολογείται πλέον η προνομιακή μεταχείριση στο πλαίσιο του προγράμματος 

Ομπάμα: Τέλος στην προνομιακή μεταχείριση ρωσικών αγαθών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχεδιάζει να καταργήσει ορισμένα εμπορικά οφέλη για αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία, στο πλαίσιο του Συστήματος Γενικευμένων Προτιμήσεων (ΣΓΠ).

Ο Ομπάμα κοινοποίησε στο Κογκρέσο ότι θα λάβει αυτά τα μέτρα επειδή η Ρωσία είναι μια χώρα «αρκετά ανεπτυγμένη οικονομικά» και δεν δικαιολογείται πλέον η προνομιακή μεταχείριση στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΓΠ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν, είπε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι ενέργειες της Ρωσίας που αφορούν στην Ουκρανία δεν σχετίζονται άμεσα με αυτή την απόφαση του Ομπάμα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι συνθήκες «το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο να κάνουμε αυτό το βήμα τώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης