Σαουδική Αραβία: Στους 117 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS

Σαουδική Αραβία: Στους 117 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS

Μια γυναίκα 68 ετών πέθανε στη Τζέντα και ένας άνδρας 60 ετών στη Μεδίνα

Σαουδική Αραβία: Στους 117 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS
Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας έπαψε από τα καθήκοντά του το διοικητή του νοσοκομείου στη Τζέντα, ενόσω η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία του κορονοϊού MERS, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι στη χώρα με τον απολογισμό να φτάνει τους 117 νεκρούς.

Το υπουργείο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού και θα «διασφαλίσει την άμεση βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών» του νοσοκομείου Βασιλιάς Φαχντ, όπου νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς του MERS.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει 431 κρούσματα MERS από το 2012, εκ των οποίων τα 117 ήταν μέχρι στιγμής θανατηφόρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου.

Μια γυναίκα 68 ετών πέθανε στη Τζέντα και ένας άνδρας 60 ετών στη Μεδίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Τζέντα, στο Ριάντ, στην Τάιφ, τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στη χώρα καθώς τον Ιούλιο στη διάρκεια του Ραμαζανιού, αναμένεται μεγάλη εισροή προσκυνητών.
Κλείσιμο

Στο μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κορονοϊού σε δύο από τα κεντρικά νοσοκομεία της Τζέντα, το Βασιλιά Φαχντ και το Βασιλιάς Φάισαλ, οφείλονται εν μέρει στη μη τήρηση των συστάσεών της για την πρόληψη της ασθένειας και τα μέτρα ελέγχου της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης