Ιορδανία: Δεύτερος θάνατος από τον κορονοϊό MERS

Ιορδανία: Δεύτερος θάνατος από τον κορονοϊό MERS

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό MERS που έχουν καταγραφεί στην Ιορδανία ανέρχεται συνολικά σε 4 από το 2012, ενώ 8 κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί

Ιορδανία: Δεύτερος θάνατος από τον κορονοϊό MERS
Ένας άνδρας που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS πέθανε στην Ιορδανία, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο στην χώρα που οφείλεται στη νόσο αυτήν από την αρχή της χρονιάς. "Ένας 56χρονος που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό MERS πέθανε", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, στην οποία διευκρινίζει ότι ο άνδρας αυτός "υπέφερε από αναιμία και από πνευμονική λοίμωξη για την οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο".

"Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό MERS που έχουν καταγραφεί στην Ιορδανία ανέρχεται συνολικά σε 4 από το 2012, ενώ 8 κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί", διευκρίνισε παράλληλα ο αξιωματούχος του υπουργείου Μοχάμεντ Αμπνταλάτ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας Petra. Ο πιο πρόσφατος θάνατος από την νόσο αυτήν στην Ιορδανία καταγράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

 Ο κορονοϊός MERS έχει πλήξει κυρίως την Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα την Σαουδική Αραβία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της 26ης Απριλίου, 293 επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν καταμετρηθεί, εκ των οποίων 93 ήταν θανάσιμα, κυρίως στην Σαουδική Αραβία όπου και εμφανίστηκε ο ιός. Ωστόσο πιο πρόσφατος απολογισμός της 5ης Μαΐου των σαουδαραβικών αρχών γνωστοποιούσε 414 κρούσματα και 115 θανάτους.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης