Βραζιλία: Ο υπουργός Αθλητισμού υποβαθμίζει τα προβλήματα βίας εν όψει Μουντιάλ

Βραζιλία: Ο υπουργός Αθλητισμού υποβαθμίζει τα προβλήματα βίας εν όψει Μουντιάλ

"Δεν πιστεύω ότι οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς που αντιμετώπισαν στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν", τόνισε

Βραζιλία: Ο υπουργός Αθλητισμού υποβαθμίζει τα προβλήματα βίας εν όψει Μουντιάλ
Ο υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας Άλντο Ρεμπέλο υποβάθμισε την Τρίτη τα προβλήματα βίας στην χώρα του, η οποία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου από τις 12 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου, αναφερόμενος κυρίως στην κατάσταση στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν.

"Δεν πιστεύω ότι οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς που αντιμετώπισαν στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, όπου έχασαν εκατοντάδες νεαρούς στρατιώτες" από το 2003, απάντησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ερώτηση που του τέθηκε για τους κινδύνους που διατρέχουν οι Άγγλοι φίλαθλοι στην Μανάους, στην βόρεια Βραζιλία.

Ο Βραζιλιάνος υπουργός υπενθύμισε εξάλλου την αποικιακή ιστορία των Βρετανών σε τροπικές ζώνες και πρόσθεσε γελώντας: "Υπάρχει ένα αγγλικό κοιμητήριο στο Ρεσίφε (βορειοανατολική Βραζιλία), δεν πιστεύω ότι ο πληθυσμός του θα αυξηθεί κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο!".

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ασφάλειας, καθώς το Ρίο ντε Ζανέιρο αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση της βίας, ενώ ταραχές ξέσπασαν και στην Κοπακαμπάνα στα τέλη του Απριλίου, ο υπουργός παρέθεσε έναν μακρύ κατάλογο με σκοτωμούς που σχετίζονται διοργανώσεων: "Η τραγωδία στην Γερμανία με την απαγωγή και την δολοφονία αθλητών" στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972, "οι Ολυμπιακοί της Ατλάντα (1996) όπου σημειώθηκε επίθεση με νεκρούς στο ολυμπιακό πάρκο" και "μια επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ με θύματα αμάχους" πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Φεβρουαρίου στην Ρωσία, στο Σότσι.

Ο ίδιος υπενθύμισε επίσης τις δολοφονίες στην Σουηδία ενός πρωθυπουργού (του Όλαφ Πάλμε το 1986) και μιας υπουργού Εξωτερικών (της Άννας Λιντ το 2003), τις "συγκρούσεις Ταλιμπάν στις πύλες του Λονδίνου" ή "τα φλεγόμενα για εβδομάδες παρισινά προάστια και ομοίως εκείνα στο Λονδίνο"...

Στο Παρίσι "ορισμένες φορές οι επιθέσεις γίνονται σε πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό (. . .) και καμία πόλη της Ευρώπης δεν έχει γλιτώσει από αυτόν τον κίνδυνο, αυτόν τον φόβο", σημείωσε.

"Καθένας με την τραγωδία του, και εξάλλου φέτος είναι η επέτειος ενός από τα μεγαλύτερα μακελειά, του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου", συνέχισε.

"Έχουμε τις προκλήσεις μας, τις τραγωδίες μας, σοβαρά προβλήματα στο επίπεδο της ασφάλειας", αναγνώρισε πάντως.

"Πιστεύω ότι η Βραζιλία είναι πολύ λιγότερο εκτεθειμένη σε αυτού του είδους τους εθνικούς, θρησκευτικούς, εθνοτικούς κινδύνους. Υπάρχει αυτή η βία του κοινού (ποινικού) δικαίου, της καθημερινότητας, φτιάξαμε μια ομοσπονδιακή αστυνομική δύναμη με στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλισμό, παίρνουμε τις προφυλάξεις μας. Έχουμε αποκτήσει σύγχρονο και εξελιγμένο εξοπλισμό για τη δημόσια ασφάλεια και αυτό μειώνει όχι άσχημα τον κίνδυνο της εγκληματικότητας του κοινού (ποινικού) δικαίου", συνέχισε εξάλλου.

"Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό, τους προσκεκλημένους, τους τουρίστες, τους δημοσιογράφους", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης