Focus για Ελλάδα: «Μοιάζουν με χώρα του τρίτου κόσμου και χαίρονται με το success story»

Focus για Ελλάδα: «Μοιάζουν με χώρα του τρίτου κόσμου και χαίρονται με το success story»

Το γερμανικό περιοδικό επιτίθεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζει «απάτη» το success story του πλεονάσματος και ασκεί σφοδρή κριτική στη διαχείριση της κρίσης

Focus για Ελλάδα: «Μοιάζουν με χώρα του τρίτου κόσμου και χαίρονται με το success story»
«H κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που οι πολιτικοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Focus» σε νέο του ρεπορτάζ με τίτλο «Κρίση δίχως τέλος».

Το Focus στην έντυπη έκδοσή του χαρακτηρίζει το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα ως «απάτη» και γράφει: «Οι κυβερνήσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν κουράζονται να διαδίδουν πως  η Ελλάδα τελικά πήρε τα πάνω της. Χαίρονται με το success story του πακέτου διάσωσής που οι ίδιοι έδωσαν.  Η ιστορία αυτή ακούγεται καλά και έρχεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Έχει, όμως, ένα μειονέκτημα: Είναι κατάφωρα υπερβολική. Στο πέμπτο έτος της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται όσο ποτέ βαθιά βυθισμένη σε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση. Ακόμα και τώρα σημειώνεται κερδοσκοπία με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι άνθρωποι περνάνε χειρότερα. Οι έμποροι προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα τα λαχανικά που παρήγαγαν στο πλήθος για να κερδίσουν τη στήριξη του στον αγώνα τους».

Το περιοδικό κάνει ακόμη λόγο για σκηνές τρίτου κόσμου και μιας «παρηκμασμένης χώρας». Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ορισμένοι δεν έχουν καθόλου χρήματα για να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους, ενώ άλλοι είναι εξαιρετικοί δημιουργικοί στο να βρίσκουν τρόπους να κρύβουν τον πλούτο τους».

Κλείσιμο
Στην ανάλυση του περιοδικού γίνεται ακόμη λόγος για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το δημόσιο χρέος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Ελλάδα έχει χάσει το 1/4  της παραγωγής της και η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Τα οικονομικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Το φημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα  αποκρύβει τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Και η εμπιστοσύνη των αγοραστών ομολόγων –και σε αυτό  συμφωνούν οι οικονομολόγοι- δεν αφορά την ελληνική οικονομική ανάκαμψη, αλλά όσους στηρίζουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά κράτη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης