Καμπούλ: Τρεις Αμερικανοί γιατροί νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο

Καμπούλ: Τρεις Αμερικανοί γιατροί νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο

Ολα τα θύματα εργαζόμενοι του νοσοκομείου και τουλάχιστον το ένα θύμα ξένος γιατρός

Καμπούλ: Τρεις Αμερικανοί γιατροί νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο
Πυρ εναντίον του ιατρικού προσωπικού σε διεθνές νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, άνοιξε σήμερα ένας φρουρός ασφαλείας, σκοτώνοντας τρία άτομα.

Όπως ανακοίνωσαν αφγανικές πηγές ασφαλείας, όλα τα θύματα ήταν Αμερικανοί γιατροί που εργάζονταν στο νοσοκομείο.

Η επίθεση σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο Cure International, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Καμπούλ, ειδικεύεται στην παιδιατρική και στην μαιευτική και θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, όπου πολλοί γιατροί κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από την επίθεση τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο καθώς κι ο ίδιος ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη.

Τους τελευταίους μήνες κλιμακώνονται οι φονικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν εναντίον τόσο Αφγανών αμάχων όσο και δυτικών πολιτών κυρίως με αφορμή τις προεδρικές εκλογές της 5ης Απριλίου, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η 48χρονη φωτογράφος του Associated Press Άνια Νίντρινγκχαους σκοτώθηκε και η 60χρονη Καναδή δημοσιογράφος Κάθι Γκάνον τραυματίστηκε σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση στα ανατολικά της χώρας.

Η επίθεση αυτή εις βάρος των δύο δημοσιογράφων σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατο Αφγανού δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου και οκτώ άλλων ανθρώπων από τα πυρά ένοπλων Ταλιμπάν μέσα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Καμπούλ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης