Συρία: Αντάρτες εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς με όλμους, τουλάχιστον 40 νεκροί

Συρία: Αντάρτες εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς με όλμους, τουλάχιστον 40 νεκροί

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να καθορίσει ποια θα είναι η διαδικασία για να υποβληθούν οι υποψηφιότητες ενόψει των προεδρικών εκλογών καθώς και να οριστεί η ημερομηνία της διεξαγωγής τους

Συρία: Αντάρτες εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς με όλμους, τουλάχιστον 40 νεκροί
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 ακόμη τραυματίστηκαν όταν αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους σε μια περιοχή ελεγχόμενη από κυβερνητικές δυνάμεις στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, όπως μετέδωσαν ένας συριακός τηλεοπτικός σταθμός και μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου τα οποία είναι φίλα προσκείμενα προς το συριακό καθεστώς αργά χθες βράδυ.

Ωστόσο, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν ανέφερε ότι οι οβίδες έπεσαν σε συνοικίες όπου κατοικούν άμαχοι, στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης, έπειτα από τις σφοδρές μάχες των τελευταίων ημερών, καθώς οι αντάρτες επιτίθενται σε εγκαταστάσεις-κλειδιά των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας εκεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανέφερε από τη δική της πλευρά ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι χαμηλότερος. Η ΜΚΟ αυτή έκανε λόγο για 20 νεκρούς, ανάμεσά τους έντεκα πολίτες.

Κλείσιμο
Η ίδια οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ακόμη ότι τουλάχιστον 20 άνδρες του τακτικού στρατού σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με αντάρτες και μέλη του Μετώπου αλ Νούσρα, το οποίο συνδέεται με την αλ Κάιντα, στη συνοικία Χανάνο της πόλης. Κατά την ίδια πηγή, 13 αντάρτες επίσης σκοτώθηκαν στις μάχες.

Εν μέσω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων ο υπουργός Πληροφοριών της συριακής κυβέρνησης Ομράν αλ Ζούμπι ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να καθορίσει ποια θα είναι η διαδικασία για να υποβληθούν οι υποψηφιότητες ενόψει των προεδρικών εκλογών καθώς και να οριστεί η ημερομηνία της διεξαγωγής τους.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών πριν από το τέλος της θητείας του Μπασάρ αλ Άσαντ, την 17η Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χώρας τελεί υπό τον έλεγχο πολυδιασπασμένων οργανώσεων ανταρτών.

Ο Άσαντ έχει δηλώσει πως δεν βλέπει κανέναν λόγο για να μην είναι υποψήφιος. Η αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει ότι ο νυν πρόεδρος δεν μπορεί να διεκδικήσει κανέναν ρόλο σε μια ενδεχόμενη διαδικασία πολιτικής μετάβασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης