Σε κατάσταση επιφυλακής η κινεζική αεροπορία στη νέα ζώνη αεράμυνας

Σε κατάσταση επιφυλακής η κινεζική αεροπορία στη νέα ζώνη αεράμυνας

Η ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας καλύπτει την θαλάσσια περιοχή υπό ιαπωνικό έλεγχο όπου βρίσκονται τα νησιά Σενκάκου

Σε κατάσταση επιφυλακής η κινεζική αεροπορία στη νέα ζώνη αεράμυνας
Η πολεμική αεροπορία της Κίνας συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση «υψίστης επιφυλακής» με συνεχείς περιπολίες στη νέα ζώνη της αναγνώρισης αεράμυνας στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας στο Πεκίνο.

«Η Κίνα θα παραμείνει σε επιφυλακή και θα λάβει μέτρα για να αποστρέψει ποικίλες απειλές στον εναέριο χώρο της» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Σεν Τζιανκέ σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας. «Οι περιπολίες είναι ένα αμυντικό μέτρο και σύμφωνες με τη διεθνή κοινή πρακτική» συμπληρώνεται επίσης στη δήλωση του κινέζου εκπροσώπου.

Η ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας καλύπτει την θαλάσσια περιοχή υπό ιαπωνικό έλεγχο όπου βρίσκονται τα νησιά Σενκάκου. Η συγκεκριμένη περιοχή με εξαιρετικά πλούσιο υποθαλάσσιο χώρο σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, διεκδικείται από την Κίνα που αποκαλεί τα νησιά Ντιαογιού και την Ταϊβάν.

Αρκετές χώρες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κινεζική κίνηση να ζητά από τα αεροσκάφη που πετούν στον συγκεκριμένο χώρο, να δηλώνουν τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Πάντως αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν την περασμένη Τρίτη ότι δύο B - 52 βομβαρδιστικά αεροπλάνα πέταξαν σε μια προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας και δεν απέδωσαν στοιχεία στις κινεζικές αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης