Μία στις τέσσερις έφηβες στη Βρετανία πάσχουν από κατάθλιψη

Μία στις τέσσερις έφηβες στη Βρετανία πάσχουν από κατάθλιψη

Δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου και δεν αντέχουν την πίεση και το άγχος που τους προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Μία στις τέσσερις έφηβες στη Βρετανία πάσχουν από κατάθλιψη
Ανησυχία έχει προκαλέσει πρόσφατη έρευνα που αποκαλύπτει ότι μία στις τέσσερις έφηβες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάσχει από κατάθλιψη, καθώς παλεύει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής.

Σύμφωνα με την έρευνα το 24% των 14χρονων κοριτσιών και το 9% των αγοριών αυτής της ηλικίας πάσχουν, διαπιστωμένα, από κατάθλιψη.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη Millennium Cohort Study, για περισσότερα από 10.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 2000-01 χρησιμοποιήθηκαν από το University College London και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Κλείσιμο
Όταν τα παιδιά ήταν ηλικίας τριών, πέντε, επτά, 11 και 14, οι ειδικοί ρώτησαν τους γονείς για την ψυχική υγεία των παιδιών τους αλλά και τη γενική συμπεριφορά τους.



Όταν τα παιδιά έφταναν τα 14 τους χρόνια, οι ειδικοί τους έθεταν διάφορες ερωτήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν έπασχαν από κατάθλιψη ή όχι.

Η έρευνα έδειξε ότι τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια παρουσίαζαν παρόμοια επίπεδα συναισθηματικών προβλημάτων στην παιδική ηλικία.

Αλλά μόλις «πλησίαζαν» την εφηβεία, τα κορίτσια ήταν πιο επιρρεπή σε  προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα παιδιά από τις πλουσιότερες οικογένειες ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν την κατάθλιψη από τους φτωχότερους συνομηλίκους τους.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τα αγόρια όλων των ηλικιών είχαν μεγαλύτερα προβλήματα συμπεριφοράς από τα κορίτσια.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Praveetha Patalay δήλωσε: «Σε άλλη έρευνα, έχουμε επισημάνει τις αυξανόμενες δυσκολίες ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια σήμερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές και αυτή η μελέτη επισημαίνει περαιτέρω τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κατάθλιψης».

Ο Dr. Marc Bush, της ΜΚΟ YoungMinds, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε ότι τα έφηβα κορίτσια αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο εύρος πιέσεων, συμπεριλαμβανομένου του στρες στο σχολείο, των προβλημάτων εικόνας του σώματος, του εκφοβισμού και της πίεσης που δημιουργούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Τα δύσκολα βιώματα στην παιδική ηλικία, συμπεριλαμβανομένου του πένθους, της ενδοοικογενειακής βίας ή της αμέλειας, μπορούν επίσης να έχουν σοβαρό αντίκτυπο, συχνά, για αρκετά χρόνια αργότερα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης