Τήνος: Σύγχρονη γαστρονομία με βάση την παράδοση

Τήνος: Σύγχρονη γαστρονομία με βάση την παράδοση

Το εστιατόριο «Μαραθιά» στον Άγιο Φωκά ξεχώρισε η διοργάνωση Restaurant 100 Awards 

Τήνος: Σύγχρονη γαστρονομία με βάση την παράδοση
Σε μια εποχή που η γαστρονομία ψάχνει τον προσανατολισμό της, με το άγχος να ανακαλύπτει διαρκώς νέα όρια, μια δημιουργική ομάδα στην Τήνο: ο Στέφανος, η Κυριακή, ο Γιάννης και ο Βασίλης, υπό την επιχειρηματική μπαγκέτα του Μαρίνου,αποφάσισε να στηρίξει τον γαστρονομικό πειραματισμό πάνω στην τοπική παράδοση και στις πρώτες ύλες του νησιού.

Αυτή η φιλοσοφία, δεν έβαλε μόνο τον Άγιο Φωκά της Τήνου στον χάρτη της ελληνικής γευσιγνωσίας, αλλά έφτασε φέτος να αναδείξει τη «Μαραθιά» σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. 

Η διοργάνωση Restaurant 100 Awards ξεχώρισε το παραλιακό αυτό εστιατόριο στην 48η θέση της powerlist των Ελλήνων foodies. 





Η «Μαραθιά» συμβολίζει την μεταστροφή των ελλήνων εστιατόρων της περιφέρειας από την εποχή της «καλοκαιρινής αρπαχτής» στη διαρκή προσπάθεια για ένα νέο μοντέλο τουριστικής αειφορίας και μια σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση.

Κλείσιμο
Δεν έχει νόημα να είσαι στο κέντρο του Αιγαίου και να τρως φέτα από την κεντρική Ελλάδα ή κάτι που μοιάζει με φέτα από τη Βουλγαρία. Ούτε να είσαι στην καρδιά του καλοκαιριού και να τρως χειμωνιάτικα λαχανικά κατεψυγμένα. 




Βασικό χαρακτηριστικό στο φαγητό της «Μαραθιάς» είναι η εποχικότητα. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου, δημιουργούν τέσσερα κυρίως μενού με βάση τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην τοπική αγορά. 

Την τιμητική τους έχουν τα ψάρια και ο κατάλογος κρύβει καθημερινά εκπλήξεις καθώς περιλαμβάνει ό,τι βγάζουν τα καΐκια του νησιού, από το λιμάνι, μέχρι τον Πάνορμο και από τα Υστέρνια έως την Κολυμπήθρα. 

Τα τυριά (με κορυφαία το καρίκι και το πέτρωμα), τα όσπρια και τα λαχανικά είναι από τοπικούς παραγωγούς. Τα παστά ετοιμάζονται υπομονετικά από τον χειμώνα, λιαστά ψάρια, χειροποίητο αυγοτάραχο και εμβληματικά πιάτα όπως η ψητή άγρια αγκινάρα με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα  κάνουν το φαγητό στη Μαραθιά μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η πρόσφατη διάκριση στα Restaurant 100 Awardsήρθε ως επιβράβευση τηςσυστηματικής προσπάθειας για να γίνει η  «Μαραθιά» σημείο συνάντησης των ανθρώπων που αγαπούν το καλό φαγητό.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης