Μέσω... Ντουμπάι έρχεται το δολάριο στον ελληνικό τουρισμό

Μέσω... Ντουμπάι έρχεται το δολάριο στον ελληνικό τουρισμό

Η Emirates ξεκινά από Μάρτιο νέα καθημερινή πτήση Ντουμπάι - Νέα Υόρκη, μέσω Αθήνας - Το καλοκαίρι του 2016, η κίνηση με απευθείας πτήσεις προς ΝΥ αυξήθηκε κατά 52%, φτάνοντας τους 156.000 επιβάτες 

Μέσω... Ντουμπάι έρχεται το δολάριο στον ελληνικό τουρισμό
Χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια κι επιπλέον τα συνεχιζόμενα, σε επίπεδο αφίξεων, ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού και της ίδιας της Αθήνας, κατά την τελευταία τριετία, προκειμένου η ελληνική πρωτεύουσα να μπει και πάλι στο «παιχνίδι» των μακρινών αποστάσεων, μετά την πανωλεθρία που είχε υποστεί ο προορισμός το 2012 με τη διακοπή της τελευταίας απευθείας σύνδεσης Αθήνας - Νέας Υόρκης από την Delta Airlines, το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς.

Η Emirates ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινάει νέα καθημερινή πτήση από το Ντουμπάι προς το Newark Liberty International Airport στη Νέα Υόρκη, μέσω της Αθήνας, από τις 12 Μαρτίου 2017 (Dubai-Athens-Newark), παρέχοντας μία καθημερινή απευθείας πτήση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, δρομολόγιο που δεν υφίσταται αυτή την στιγμή και είχε πάψει να λειτουργεί από το 2012.

Πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία ευελπιστεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις και έρευνες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό, ξεπερνά ετησίως τους 570.000 επιβάτες, ενώ μόνο το καλοκαίρι του 2016, η κίνηση με απευθείας πτήσεις (εποχικές συνδέσεις) προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 52%, φτάνοντας τους 156.000 επιβάτες.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας, στο 11μηνο του 2016 οι διεθνείς αφίξεις από τις ΗΠΑ παραμένουν αυξητικές την τελευταία τριετία, αφού από τις 579 χιλ. αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2014, αυξήθηκαν στις 731 χιλ. το εντεκάμηνο του 2015 και στις 756 χιλ. αφίξεις το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης