Αποχωρεί ο επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της Faceboοk

Αποχωρεί ο επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της Faceboοk

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Stamos αναφέρει ότι εξακολουθούσε να εργάζεται στην εταιρεία αλλά ότι ο ρόλος του είχε αλλάξει

Αποχωρεί ο επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της Faceboοk
Αποχωρεί από τη Facebook ο επικεφαλής ασφαλείας  Alex Stamos μετά τις διαφωνίες που ξέσπασαν σχετικά με το πώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να διαχειρίζεται τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησ.

Την είδηση μετέδωσαν πρώτοι οι  New York Times, ενώ ρεπορτάζ για το θέμα παρουσίασαν Reuters και Wall Street Journal.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Stamos αναφέρει ότι εξακολουθούσε να εργάζεται στην εταιρεία αλλά ότι ο ρόλος του είχε αλλάξει προκειμένου να ερευνά κενά ασφαλείας και να εξασφαλίζει την ασφάλεια της διεξαγωγής των εκλογών.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους  Times τα καθήκοντα του Stamos είχαν αλλάξει τον Δεκέμβριο, η Facebook όμως τον έπεισε να παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο.

Όπως αναφέρει το CNBC, o Stamos υπήρξε επικεφαλής συνήγορος για τη διερεύνηση και αποκάλυψη της ρωσικής δραστηριότητας στο Facebook και για την αύξηση της εταιρικής ευθύνης στον κόσμο της τεχνολογίας.

Ο Stamos έστειλε αρκετά tweets το Σάββατο, μετά το δημοσίευμα των New York Times που περιγράφει τη χρήση των δεδομένων που συγκέντρωσε η Cambridge Analytica χωρίς την άδεια των χρηστών του Facebook με στόχο να ενισχυθεί η καμπάνια του Τραμπ το 2016.

«Υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα που πρέπει να επιλύουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι για το τι κάνουμε και για τον αντίκτυπό μας στον κόσμο», έγραψε στο Twitter. «Έχω πάντα την αίσθηση ότι τα άτομα που πραγματικά εργάζονται πάνω σε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να δεσμεύονται δημοσίως, κάτι που σημαίνει να εξισορροπούν τις προσωπικές πεποιθήσεις με την ευθύνη τους προς τους συναδέλφους και τους εργοδότες τους."Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό σε αυτό το περιβάλλον με τα μέσα που υπάρχουν», αναφέρει. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης