Κίνα: Το προφίλ στο WeChat θα θεωρείται πλέον ισότιμο με ταυτότητα

Κίνα: Το προφίλ στο WeChat θα θεωρείται πλέον ισότιμο με ταυτότητα

Θα παρέχει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση και εκτός σύνδεσης και σε άλλα πράγματα που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας, όπως το τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο και η έκδοση εισιτηρίων

Κίνα: Το προφίλ στο WeChat θα θεωρείται πλέον ισότιμο με ταυτότητα
Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας, το WeChat, πρόκειται να γίνει ένα επίσημο ηλεκτρονικό σύστημα προσωπικής αναγνώρισης της χώρας, με ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το WeChat ID, που ξεκίνησε στην περιοχή Nansha της επαρχίας Guangzhou.

Τη Δευτέρα, οι αρχές της νότιας επαρχίας Guangzhou ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες της θα μπορέσουν σύντομα να εντοπιστούν μέσω του WeChat («Weixin» στην Κίνα), ανέφερε το Xinhua. Το εικονικό δελτίο ταυτότητας θα είναι εξίσου έγκυρο με το έγγραφο αναγνώρισης που έχει εκδοθεί από το κινεζικό κράτος, πρόσθεσε.

Θα παρέχει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση και εκτός σύνδεσης και σε άλλα πράγματα που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας, όπως το τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο και η έκδοση εισιτηρίων. Η κίνηση αποσκοπεί στην πρόληψη της κλοπής ταυτότητας μέσω διαδικτύου, χάρις στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των αιτούντων πριν από την παροχή των ηλεκτρονικών αναγνωριστικών τους.

Κλείσιμο
Τα δελτία ταυτότητας διατίθενται σε «light» μορφή όταν απαιτείται απλή απόδειξη ταυτότητας και σε «αναβαθμισμένη» μορφή για πιο περίπλοκες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούν εγγραφή επιχειρήσεων.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση για κάρτες ταυτότητας WeChat εντός 24 ωρών από την έναρξη του προγράμματος. Σύμφωνα με το Xinhua, το πρόγραμμα θα καλύψει γρήγορα ολόκληρο το Guangzhou, προτού επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2018.

Το σχέδιο ταυτότητας αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο του κινεζικού Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας και προγραμματιστών-δημιουργών του WeChat, της Tencent, με την υποστήριξη του τραπεζικού τομέα και αρκετών άλλων κρατικών φορέων.

Σύμφωνα με την Tencent, το WeChat είχε 980 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθιστώντας το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο στην Κίνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης