Ασφαλείς online αγορές από την Alpha Bank

Ασφαλείς online αγορές από την Alpha Bank

Οι online αγορές και το πλαστικό χρήμα έχουν «παντρευτεί» για τα καλά, καθώς διευκολύνουν τα μέγιστα, χτίζοντας και το αφορολόγητο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ, παράλληλα, τα πιστοποιημένα τραπεζικά συστήματα αποτελούν εχέγγυο ασφάλειας. 

Ασφαλείς online αγορές από την Alpha Bank
Είναι αναμφισβήτητο ότι η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη των online αγορών, ενώ πολλές φορές εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Και αυτό γιατί καλούνται να απομνημονεύσουν μια σειρά κωδικών ταυτοποίησης και πρέπει να τους ανανεώνουν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι τράπεζες εξ’ ορισμού επιδιώκουν να έχουν στιβαρά συστήματα ασφαλείας, προκειμένου οι πελάτες τους να νοιώθουν άνετα κάθε φορά που επιλέγουν την πληρωμή με κάρτα, πιστωτική ή χρεωστική, για μια αγορά μέσω e-shop στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Όμως, υπάρχουν και υπηρεσίες που έχουν καταστεί δύσχρηστες, καθώς καλούν τους κατόχους των καρτών να θυμούνται μια αλληλουχία κωδικών για να εκτελεστεί μία συναλλαγή. Είναι λοιπόν συχνό φαινόμενο την ώρα που προσπαθεί κάποιος να κάνει  μια αγορά από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα να μην μπορεί να την ολοκληρώσει και να εγκαταλείπει το «καλάθι» του άπρακτος.

Το στοίχημα των ασφαλών, αλλά και εύχρηστων συστημάτων επιδιώκει να κερδίσει η Alpha Bank, η οποία φέρνει τη μέγιστη ασφάλεια στις online αγορές, χωρίς ο κάτοχος μιας κάρτας να πρέπει να θυμάται το password του. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb αποστέλλει στο κινητό του κατόχου της κάρτας, μέσω SMS, έναν κωδικό μιας χρήσης (One Time Password). Πληκτρολογώντας αυτόν, ολοκληρώνεται η online αγορά πιο εύκολα και γρήγορα, ενώ για κάθε ηλεκτρονική αγορά θα εκδίδεται νέος κωδικός.

Κλείσιμο
Η νέα αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb
είναι σε ισχύ για όλες τις κάρτες Visa, Mastercard και American Express έκδοσης Alpha Bank και η εγγραφή σε αυτή γίνεται πολύ εύκολα: μόνο την πρώτη φορά που κάποιος θα θέλει να πραγματοποιήσει μια online αγορά θα εμφανιστεί μία οθόνη που θα του ζητά να συμπληρώσει κάποια στοιχεία της κάρτας του –και να επιβεβαιώσει το κινητό του τηλέφωνο. Από την επόμενη αγορά του ο χρήστης απλώς θα λαμβάνει στο κινητό του ένα κωδικό μιας χρήσης, προκειμένου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του με μέγιστη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank μέσω της υπηρεσίας Alpha SecureWeb
προστατεύει τις αγορές στο διαδίκτυο, αποτρέποντας την μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στοιχείων της κάρτας και διασφαλίζοντας ότι οι αγορές πραγματοποιούνται μόνο από το νόμιμο κάτοχο της. Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση και λειτουργεί ως ένα συμπληρωματικό επίπεδο ασφαλείας για τις κάρτες έκδοσης της τράπεζας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν το σήμα «Verified by Visa», «MasterCard SecureCode» ή/και «American Express SafeKey».


Επισκεφθείτε το www.alpha.gr/cards και μάθετε περισσότερα για το Alpha SecureWeb.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης