Ξεκίνησε τις εργασίες της η επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας

Ξεκίνησε τις εργασίες της η επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας

«Οι ενδείξεις από τα σημερινά δεδομένα, το 2016, είναι αρκετά θετικές για το ερευνητικό δυναμικό της χώρας», δήλωσε ο προϊστάμενος της Μονάδας Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

Ξεκίνησε τις εργασίες της η επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας
Επίσκεψη στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησε σήμερα ο Θόδωρος Παπάζογλου, προϊστάμενος της Μονάδας Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).
 
Ο κύριος Παπάζογλου παρευρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν θέματα επιστημονικής πολιτικής που άπτονται της λειτουργίας του νεοσύστατου ΕΛΙΔΕΚ, όπως η εξειδίκευση των προσόντων των μελών του επιστημονικού συμβουλίου και του διευθυντή.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπάζογλου υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που να χρησιμοποιούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ως μοντέλο για τη δημιουργία νέων οργανισμών, οι οποίοι θα υποστηρίζουν την έρευνα αιχμής στην Ε.Ε.. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται το συνολικό επίπεδο του ελληνικού ερευνητικού οικοσυστήματος να βελτιστοποιηθεί, ώστε οι Έλληνες ερευνητές και ερευνήτριες να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Καταλήγοντας, ο κύριος Παπάζογλου πρόσθεσε ότι παρά τη σχετικά χαμηλή συμμετοχή στις πρώτες προσκλήσεις του Ορίζοντα 2020, οι ενδείξεις από τα σημερινά δεδομένα, το 2016, είναι αρκετά θετικές για το ερευνητικό δυναμικό της χώρας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν άμεσα με το ΕΛΙΔΕΚ, θα σταθεροποιήσουν και θα βελτιστοποιήσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία ελληνικών ομάδων στη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης