Το Twitter κλείνει το Vine

Το Twitter κλείνει το Vine

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τους λόγους για αυτή την κίνηση, ωστόσο την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 9% του προσωπικού της για να μειώσει τις δαπάνες, ακόμα και μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις της Wall Street

Το Twitter κλείνει το Vine
Την παύση της λειτουργίας της εφαρμογής της υπηρεσίας video sharing του, Vine, ανακοίνωσε το Twitter.

«
Μέσα στους επόμενους μήνες θα σταματήσουμε την εφαρμογή για τις φορητές συσκευές» αναφέρεται σε ανακοίνωση στο blog του Twitter. Ωστόσο, διευκρινίζεται πως τίποτα δεν συμβαίνει άμεσα στις εφαρμογές, την ιστοσελίδα ή τα Vines των χρηστών.

Κλείσιμο
«Θα είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση και να κατεβάσετε τα Vines σας. Θα κρατήσουμε την ιστοσελίδα online επειδή πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να είστε ακόμα σε θέση να παρακολουθήσετε όλα τα πολύ ωραία Vines που έχουν φτιαχτεί. Θα ενημερωθείτε πριν κάνουμε αλλαγές στην εφαρμογή ή στην ιστοσελίδα
».

Βασική λειτουργία του Vine είναι η δυνατότητα διαμοιρασμού σύντομων βίντεο, που προβάλλονται συνεχόμενα (σε loop).

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τους λόγους για αυτή την κίνηση, ωστόσο την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 9% του προσωπικού της για να μειώσει τις δαπάνες, ακόμα και μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις της Wall Street, με αποτέλεσμα την ελαφρά άνοδο της αξίας της μετοχής. Σημειώνεται πως η μετοχή του Twitter έπεσε όταν έγινε γνωστό πως «ναυάγησαν» οι προσπάθειες για πώληση της εταιρείας.

Εκτιμάται πως πάνω από 300 εργαζόμενοι στο Twitter θα επηρεαστούν από αυτές τις περικοπές.

Τα έσοδα του Twitter αυξήθηκαν κατά 8% στα 616 εκατ. δολάρια, πάνω από τη μέση εκτίμηση, που τα «έβλεπε» να κινούνται στα 605,8 εκατ. δολάρια. Επίσης, αναφέρθηκε αύξηση 3% στη βάση των χρηστών του, στα 317 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες κατά μέσο όρο στο τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για 316,3 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με την FactSet StreetAccount.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης