Κίνα: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία ενάντια στους χάκερ

Κίνα: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία ενάντια στους χάκερ

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι πληροφορίες πρέπει να παρέχονται ανώνυμα στις εφαρμογές μεγάλων δεδομένων και ορίζει σαφώς την κατάλληλη χρήση προσωπικών πληροφοριών των πολιτών

Κίνα: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία ενάντια στους χάκερ
Για δεύτερη ανάγνωση κατατέθηκε σήμερα στο ανώτατο νομοθετικό σώμα της Κίνας, το νομοσχέδιο που προβλέπει την ενίσχυση της ασφάλειας του κινέζικου κυβερνοχώρου από εξωτερικές απειλές. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, το κράτος πρέπει να παρακολουθεί και να αντιμετωπίζει απειλές από το εξωτερικό, για να προστατεύει την υποδομή των πληροφοριών από επίθεση, εισβολή, διατάραξη ή βλάβη.

Το νομοσχέδιο υποβλήθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου (National People’s Congress) και προβλέπει κυρώσεις, για τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν απειλές κατά του κυβερνοχώρου. Το κινεζικό κράτος στηρίζει την έρευνα σχετικά με την προστασία της ασφάλειας των δεδομένων και το άνοιγμα των πηγών δημόσιων στοιχείων.Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι πληροφορίες πρέπει να παρέχονται ανώνυμα στις εφαρμογές μεγάλων δεδομένων και ορίζει σαφώς την κατάλληλη χρήση προσωπικών πληροφοριών των πολιτών. Οι πάροχοι πρέπει να συμμορφώνονται με τα κοινωνικά και επιχειρηματικά ήθη και να αποδέχονται την εποπτεία της κυβέρνησης και του κοινού.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι προσωπικές πληροφορίες των Κινέζων πολιτών και άλλα δεδομένα, που έχουν συγκεντρωθεί στην Κίνα, πρέπει να παραμένουν στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης