ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Της ανατροπής το κάγκελο!

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Της ανατροπής το κάγκελο!

Ο Ατρόμητος μέχρι το 87' κέρδιζε 0-1 χάρις στο πέναλτι του Ντάουντα - Στο 89' όμως ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 2-1 (!!!), αλλά ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Γιαννίκογλου έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο 90'+1'

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Της ανατροπής το κάγκελο!
Απίθανο φινάλε στους Ζωσιμάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο να έρχονται ισόπαλοι 2-2, σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 87' ήταν 0-1! Ο Ντάουντα είχε ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα, με τους Κόντε και Μπετρά να φέρνουν το παιχνίδι... τούμπα μέσα σε δύο λεπτά, αλλά ένα τραγικό λάθος του Γιαννίκογλου να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 91' στους Περιστεριώτες, με σκόρερ τον Καρασαλίδη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης, κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Γιαννίκογλου ήταν στο τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας. Στον άξονα ο Γαρουφαλιάς, με τον Γιάκο δεξιά και τον Λίλα στα αριαστερά του. Στην επίθεση, δεξιά βρέθηκε ο Μανθάτης, αριστερά ο Βιντάλ και στην κορυφή ο Κόντε.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, ο Νταμίρ Κάναντι, παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Στο τέρμα ήταν ο Γιαννιώτης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης. Αμυντικός μέσος ο Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς και Ούμπιδες εσωτερικά χαφ, ο Βασιλακάκης στην κορυφή του ρόμβου και στην επίθεση βρέθηκαν οι Ντιγκινί, Ντάουντα.

Καλύτερος ο ΠΑΣ και από ένα δοκάρι

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι φάσεις που δημιούργησαν ήταν λίγες. Μεγαλύτερη εξ αυτών, το απευθείας φάουλ του Κόντε στο 22' με την μπάλα να παίρνει... τρελά φάλτσα και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Στη συνέχεια, ένα μακρινό φάουλ του Βιντάλ και ένα γυριστό σουτ του Μιχαήλ δεν ανησύχησαν τον Γιαννιώτη.

Ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 43'. Τότε ο Γιαννούλης ανέβηκε μετά από μπαλιά του Ρισβάνη κατέβασε εξαιρετικά κι έκανε το γύρισμα στον Ντάουντα, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γιαννίκογλου. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Περιστεριώτικη κυριαρχία στην επανάληψη

Από εκεί που σταμάτησε, συνέχισε ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες, ήταν ανώτεροι σε όλο το δεύτερο 45λεπτο και είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 47' με τον Ντιγκινί να βγαίνει απέναντι στον Γιαννίκογλου, αλλά τον δεύτερο να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει. Στο 54', ο ΠΑΣ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με την πίεση του Ατρόμητου να συνεχίζεται.

Στο 66' ο Ντάουντα για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Σάκιτς, ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έκανε άσχημο πλασέ κι έστειλε την μπάλα άουτ. Ό,τι δεν έκανε εκεί όμως, το έκανε από την άσπρη βούλα έξι λεπτά αργότερα.

Ο Τζημόπουλος ανέτρεψε τον Μπουσουλάτζιτς, ο Διαμαντόπουλος έδωσε το πέναλτι και ο Αφρικανός σκόραρε για το 0-1. Ένα σκορ που ήταν μέχρι εκείνη την στιγμή πέρα ως πέρα δίκαιο με τους φιλοξενούμενους να είναι ουσιαστικά η μόνη ομάδα που απειλούσε στην επανάληψη.

Ο... μοιραίος Βασιλακάκης, η ανατροπή, το ροντέο και το «δώρο» Γιαννίκογλου!

Οι Περιστεριώτες, έφτασαν πολύ κοντά και στο 0-2 που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη στο 78' με τον Βασιλακάκη. Ο Ντάουντα έβγαλε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό απέναντι στον Γιαννίκογλου, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Μια απόκρουση που παραλίγο να είναι κι αυτή που θα της έδινε τη νίκη... Τι εννοούμε; Από το 87' και μετά είδαμε ένα πραγματικά τρελό παιχνίδι! Αρχικά ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει. Ο Χαλκιαδάκης πέρασε στον Κόντε κι αυτός από κοντά σκόραρε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Δύο λεπτά αργότερα, αμέσως μετά την σέντρα δηλαδή, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στην ολική ανατροπή! Ο Σολτάνι από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον Γιαννιώτη, ο οποίος έσωσε, αλλά ο Μπετρά από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 κι έφερε την ομάδα του... αγκαλιά με τη νίκη.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων... κρέμασε την ομάδα του Πετράκη! Στο 91', μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα κόντραρε, ο Γιαννίκογλου έτρεξε να την προλάβει χωρίς να τα καταφέρει με τον Μπουσουλάτζιτς να παίρνει το δώρο αυτό και να περνάει την μπάλα στον Καρασαλίδη. Ο Έλληνας στόπερ που είχε προωθηθεί από κοντά και προ κενής εστίας σκόραρε κι έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης (54' Σολτάνι), Αποστολόπουλος, Βιντάλ, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (63' Χαλκιαδάκης), Κόντε
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες (83' Καρασαλίδης), Μάντσον, Ντάουντα (80' Βασιλείου), Ντιγκινί, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης