Παρουσίασε Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα: «Ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ εδώ»

Παρουσίασε Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα: «Ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ εδώ»

Ο Βραζιλιάνος παρουσιάστηκε και επίσημα από τους «μπλαουγκράνα» και το Καμπ Νου άνοιξε τις πύλες του, με τους οπαδούς των Καταλανών να αποθεώνουν την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου -160 εκατ. ευρώ

Παρουσίασε Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα: «Ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ εδώ»
Το Καμπ Νου φόρεσε τα γιορτινά του, τα ελάχιστα εισιτήρια για την πρώτη μικρή "παράσταση" του Φιλίπε Κουτίνιο εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ κι ο Βραζιλιάνος λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα) γνώρισε την πρώτη του αποθέωση από το κοινό της Βαρκελώνης.



Κλείσιμο
Αφού πρώτα υπέγραψε το συμβόλαιο του κι έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες με τον πρόεδρο της ομάδας Ζοζέπ Μπερτομέου, φόρεσε τη στολή της ομάδας και βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο κόσμος δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να δει από κοντά το πιο ακριβό μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία του συλλόγου κι η αποθέωση που γνώρισε ο Βραζιλιάνος τον έκανε να χαμογελά αμήχανα.




Ωστόσο λίγο αργότερα χάρισε στους οπαδούς τα πρώτα κόλπα με τη μπάλα, τα οποία θα αργήσουν να τα δουν και σε επίσημο αγώνα, καθώς λόγω τραυματισμού θα μείνει εκτός δράσης για 20 μέρες.



Αμέσως μετά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Κουτίνιο παραδέχθηκε ότι αυτή η μεταγραφή είναι η υλοποίηση ενός παιδικού ονείρου, καθώς στην Μπαρτσελόνα αγωνίζονταν στο παρελθόν τα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους νέους του συμπαίκτες, αλλά δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην Λίβερπουλ.

Στο αρχικό του σχόλιο ο Κουτίνιο τόνισε:
«Ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την προσπάθεια, την υπομονή που είχε μαζί μου. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι το όνειρό μου να παίξω στη Μπαρτσελόνα κι ελπίζω να ανταποκριθώ σε όλες τις προσδοκίες» ήταν το πρώτο σχόλιο του Φελίπε Κουτίνιο και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αφού πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου. Ευχαριστώ τον Θεό, την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου. Ευχαριστώ και τη Μπαρτσελόνα για την υπομονή της. Ευχαριστώ φυσικά τη Λίβερπουλ για τα πέντε χρόνια που πέρασα εκεί. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Προσπάθησαν να με κάνουν να μείνω, αλλά κατάλαβα ότι ήταν το όνειρό μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τους οπαδούς της για τις υπέροχες στιγμές των πέντε ετών».

Από κει και πέρα ο Βραζιλιάνος απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μιλώντας μεταξύ άλλων για: 

Την επικοινωνία με τον Νεϊμάρ: «Μίλησα με τον Νεϊμάρ και μου έδωσε πολλά συγχαρητήρια για τη μεταγραφή. Μου είπε πως η Μπάρτσα είναι απίστευτη, όπως και οι Σουάρες, Παουλίνιο είπαν το ίδιο».



Για Μέσι και... Νεϊμάρ: «Είναι δυο σπουδαίοι παίκτες. Τώρα θα συναντήσω τον Μέσι, είναι σπουδαίος. Είναι τιμή για μένα που θα παίξω δίπλα του. Αν θα ξεχάσουν τον Νεϊμάρ; Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά, είμαι εδώ για να βάλω τη σφραγίδα μου».



Για την πίεση που υπάρχει: «Είναι το θέμα των χρημάτων είναι κάτι ανάμεσα στους συλλόγους. Εχω υψηλούς στόχους και ήρθα να τους πραγματοποιήσω. Είμαι ευτυχισμένος, θέλω να κερδίσω τίτλους και να απολαύσω τη μπάλα. Αυτό σκέφτομαι μόνο...»

Γιατί διάλεξε τη Μπαρτσελόνα: «Ηρθα στην ομάδα που έπαιξαν τα ινδάλματά μου. Η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αυτή με τους καλύτερους παίκτες. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη.... Hταν το όνειρό μου κι ας γνώριζα πως δεν μπορώ να παίξω στο Champions League. Εχω πέντε χρόνια μπροστά μου να το κάνω...».

 


Για το πολύμηνο σήριαλ: «Από την αρχή έκανα γνωστή την επιθυμία μου να έρθω εδώ. Δοκίμασαν τα πάντα, πρέπει να τους ευχαριστήσω επειδή κατάλαβαν καλά το όνειρό μου. Οι άνθρωποι μου έδωσαν τον λόγο τους και τον τήρησαν. Έχω περάσει έξι μήνες παίζοντας, είμαι επαγγελματίας και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνω κι εδώ».

Μήνυμα προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Λίβερπουλ για όλα αυτά τα χρόνια. Εδωσα τα πάντα, έζησα υπέροχες στιγμές, όπως και η οικογένειά μου ήταν πολύ χαρούμενη στο Anfield».



Για την πίεση από τον Σουάρες: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Ήμασταν μαζί στη Λίβερπουλ. Μου έγραψε πολλά μηνύματα και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μαζί. Είναι τιμή να είμαι ξανά κοντά του. Μιλώντας μαζί του κάθε φορά είχα μεγαλύτερη επιθυμία να βρεθώ στη Βαρκελώνη»

Για την θέση του: «Ο Ινιέστα είναι μια ιδιοφυΐα και η παρουσία μαζί του θα είναι θαυμάσια. Αυτό που μου αρέσει είναι που βρίσκομαι εδώ. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει πού πρέπει να παίξω».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης