Ιστιοπλοΐα: 6ος στον κόσμο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα Laser Radial

Ιστιοπλοΐα: 6ος στον κόσμο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα Laser Radial

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στην τελευταία ιστιοδρομία

Ιστιοπλοΐα: 6ος στον κόσμο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα Laser Radial
Κάνοντας  άσο  στην τελευταία του ιστιοδρομία ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία Laser Radial , Δημήτρης Παπαδημητρίου  κατετάγη  6ος στον κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth που διοργανώθηκε στη Serenity Marina στο νησί Sanya της Κίνας.

«Αποχαιρέτησε την κατηγορία με έναν άσο» επεσήμαναν  άνθρωποι της ιστιοπλοίας. Η επιτυχία είναι μεγάλη και όπως  δήλωσε ο προπονητής του, Βαγγέλης Χειμώνας «αν στα μέτριες μέρες του βγαίνει 6ος είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα ξεκούραση. Έχουμε δουλειά του χρόνου!»

Ήταν  ο τελευταίος του Έλληνα πρωταθλητή σε αυτή την κατηγορία, όπου έχει σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια σε διεθνές επίπεδο,  δεδομένου ότι έχει αποφασίσει μαζί με τον προπονητή του  να συνεχίσει την καριέρα του στην ολυμπιακή κατηγορία Laser Standar.

Κλείσιμο
Μιλώντας στο «protothema.gr» ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι στόχος του είναι η συμμετοχή στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία:
« Μακρινός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε με τον προπονητή του Βαγγέλη Χειμώνα ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να αλλάξω κατηγορία και να πάω στην ολυμπιακή των Laser Standar».

Μέσα στο 2017 ο Παπαδημητρίου έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στην κατηγορία του.

 Δύο χρυσά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα youth της Ολλανδίας και στο ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας U19 στο Ιέρ. Τρία αργυρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 της Βαρκελώνης, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Πολωνίας και στο ευρωπαϊκό κύπελλο ανδρών του Ιέρ. Ένα χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών της Βαρκελώνης.      

Μετά από ψηφοφορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στην γενική τους συνέλευση ο αθλητής του Ν.Ο Βουλιαγμένης αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος νέος αθλητής για το 2017 και πρώτος μεταξύ των αγοριών μέχρι 19 χρόνων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης