Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2: Αντίο με νέα ήττα

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2: Αντίο με νέα ήττα

Η Γιουβέντους χωρίς να πατήσει γκάζι έφυγε με το «διπλό» απ’ το Φάληρο (0-2) και οι ερυθρόλευκοι καλούνται πλέον να τα δώσουν όλα για το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2: Αντίο με νέα ήττα
Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Γιουβέντους ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 2-0 από τους μπιανκονέρι στο Φάληρο και δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν όπως θα ήθελαν. 

Το σκορ στο «Καραϊσκάκη» άνοιξε στο 15ο λεπτό ο Κουαδράδο σε ένα σημείο όπου η Γιουβέντους δεν ήταν καλύτερη, όμως βρήκε το ρήγμα στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι Περαιώτες παρότι κινδύνεψαν δεν δέχτηκαν δεύτερο τέρμα, όμως απ’ την άλλη δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση πριν το τέλος του ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής ρίσκαρε περισσότερο και οι Πειραιώτες ήταν πιο απειλητικοί. Στο 82’ θα μπορούσαν να είχαν απαντήσει, όμως ο Μπεν στάθηκε άτυχος αφού η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι και στο 90’ ήρθε και η χαριστική βολή ύστερα από σουτ του Μπερναντέσκι από πλάγια θέση. 
Κλείσιμο



Η αδράνεια και η χαμένη ευκαιρία του Τζούρτζεβιτς
Ο Λεμονής έκανε εκπλήξεις όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Αλλαγή στο αμυντικό δίδυμο με Νικολάου και Ενγκελς οι οποίοι πλασιώθηκαν από τους Ομάρ και Κούτρη ενώ στα χαφ προτιμήθηκε ο Οφόε (αντί του Φορτούνη) μαζί με τους Ταχτσίδη και Ρομαό. Στην επίθεση οι επιλογές ήταν μετρημένες και προτιμήθηκαν οι Πάρντο, Σεμπά και Τζούρτζεβιτς.

Η Γιουβέντους είχε απουσίες (Μπουφόν, Μάντζουκιτς) και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γήπεδό του και να βγάλει πίεση στα πρώτα λεπτά. Μία πίεση όμως που η Γιουβέντους όχι μόνο την ξεπέρασε σχετικά εύκολα αλλά είχε και φάση για γκολ στο 7' με τον Ντιμπάλα (εκπληκτική απόκρουση του Προτό). Ο Ολυμπιακός απάντησε μ' ένα μακρινό σουτ του Ομάρ (11') όμως ήταν φανερό ότι δεν είχε μπει καλά στο ματς.

Στο 15' η Γιουβέντους με τρεις πάσες άνοιξε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» κι έφτασε ο Κουαδράδο να μπει με την μπάλα στα δίχτυα μετά την εξαιρετική σέντρα του Αλεξ Σάνδρο. Σ' εκείνο το σημείο το ματς... έσβησε. Η Γιουβέντους έκανε διαχείριση με την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός πίεζε για να κλέψει μπάλες (χωρίς επιτυχία).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν με τίποτα να πατήσουν την περιοχή του Σέζνι και το έκαναν μόνο από στατικές φάσεις. Από μία τέτοια ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 41' μετά το κόρνερ του Σεμπά. Ο Νικολάου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζούρτζεβιτς βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι πήρε την δεύτερη αλλά ο Σέζνι με σπουδαία επέμβαση κράτησε το 0-1.

Καλύτερος στο δεύτερο, αλλά...
Η αλλαγή του Μάριν (αντί του Σεμπά) σίγουρα βοήθησε περισσότερο τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, δεν δέχθηκαν κάποια σοβαρή απειλή από την Γιουβέντους (η οποία κατέβασε ρυθμούς) είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 58' με τον Γερμανό (πλασέ που έβγαλε ο Σέζνι) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την Γιουβέντους ν' ανησυχήσει.

Το έκανε πάλι σ' ένα σημείο που το ματς έδειχνε να είχε σβήσει. Ο Κούτρης έβγαλε την σέντρα στο 82' ο Μάριν δεν ακούμπησε την μπάλα και η κεφαλιά του Μπεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το γκολ του Μπερναντέσκι στο 89' για να τελειώσει την υπόθεση νίκη στο συγκεκριμένο ματς.

Μvp: Κεντίρα. Ηταν παντού και κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου. Πολύ καλή και μεστή εμφάνιση από τον Γερμανό μέσο της Γιουβέντους.
Αδύναμος κρίκος: Οτζίτζα. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς και δεν βοήθησε ποτέ τον Ολυμπιακό.
Στο ύψος του: Σέζνι. Σ' ένα ματς με πολύ λίγες ευκαιρίες ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 41' στη κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς και στο 58' στο πλασέ του Μάριν.
Η γκάφα: Δεν είναι ακριβώς γκάφα. Το τελείωμα του Τζούρτζεβιτς στο 41' θα μπορούσε να είναι καλύτερο μιας και βγαίνει μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του δεν είναι τόσο δυνατή.
Το στραγάλι: Ο Μπορμπαλάν άφησε σε πολλά σημεία το σκληρό παιχνίδι. Δύσκολη φάση δεν είχε. Απαρατήρητος.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν γι' ακόμα ένα ματς αντάξιος των προσδοκιών. Ειδικά όταν πριν από τρία χρόνια ακριβώς νικούσε την Γιουβέντους με 1-0 και μάλιστα σε ματς με μαθηματικό ενδιαφέρον. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πέμπτη τους ήττα σε σύνολο έξι αγώνων και αποχαιρετούν το φετινό Champions League ως η ελληνική ομάδα με την χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή!

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (61' Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά (46' Μάριν), Τζούρτζεβιτς (70' Μπεν)
Γιουβέντους (Μάξιμο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κεντίρα, Κουαδράδο (84' Μπερναντέσκι), Ιγκουαϊν, Ντιμπάλα (62' Πιάνιτς), Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Μπαρτζάλι (70' Ρουγκάνι).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης