«Κοριόπολις»: Ενοχή Μπέου και Τσακογιάννη για επιμέρους αδικήματα, ζητά η εισαγγελέας

«Κοριόπολις»: Ενοχή Μπέου και Τσακογιάννη για επιμέρους αδικήματα, ζητά η εισαγγελέας

Πρότεινε την απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων από τις περισσότερες κατηγορίες - Η εισαγγελέας ανέφερε πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης σε βάρος των κατηγορουμένων

«Κοριόπολις»: Ενοχή Μπέου και Τσακογιάννη για επιμέρους αδικήματα, ζητά η εισαγγελέας
«Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες, με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μάρτυρες, κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αγόρευσή της στη δίκη των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων - το αποκαλούμενο σκάνδαλο «Κοριόπολις. Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων για τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων - γνωστή και ως «Κοριόπολις» - τάχθηκε υ
Κλείσιμο
πέρ της ενοχής του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη για επιμέρους αδικήματα που αφορούν στην δικογραφία. Αντίθετα, η εισαγγελέας στη σχετική πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε την απαλλαγή των δυο κατηγορουμένων για τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον Αχ. Μπέο μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας - δωροληψίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και συγκεκριμένα του ματς Πανσεραϊκός - Αστέρας Τρίπολης, που έλαβε χώρα στις 27 Φεβρουαρίου 2011 με τελικό αποτέλεσμα 0 - 1. Σύμφωνα με την εισαγγελέα για το συγκεκριμένο ματς προκύπτει από τις συνομιλίες πως ο εν λόγω αγώνας είναι χειραγωγημένος. 

Σε ό,τι αφορά στο Γιώργο Τσακογιάννη η εισαγγελέας στην πρότασή της τόνισε ότι θα πρέπει να κριθεί ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, ξέπλυμα, δωροδοκία-δωροληψία. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν σε δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης του 2011, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό και παράνομη κατοχή όπλων.

Τώρα, σχετικά με τους υπολοίπους κατηγορουμένους η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν κάποιοι εξ αυτών ένοχοι ανάμεσά τους ποδοσφαιρικοί παράγοντες, παίκτες και ποδοσφαιριστές.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση:

-Θα πρέπει να απαλλαγούν από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης), της απάτης και της εκβίασης όσοι εκ των κατηγορουμένων έχουν παραπεμφθεί για αυτές τις κατηγορίες.

- Θα πρέπει να παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής για τα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου ή μεσω πρακτορείου.

- Θα πρέπει να απαλλαγούν κατηγορούμενοι που δικάζονται ως παίκτες παράνομου στοιχήματος.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε επισημάνει προς το δικαστήριο πως «δεν προέκυψε ότι (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) είχαν δομημένες ομάδες, με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου».

Η εισαγγελέας είχε επίσης επισημάνει πως στο δικαστήριο «δεν κατέθεσαν μάρτυρες, κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει».
 Η εισαγγελέας είχε αναφέρει πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης σε βάρος των κατηγορουμένων ενώ για τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων. 

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης σε βάρος των κατηγορουμένων ενώ για τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, επισήμανε ότι ήταν χειραγωγημένοι επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Μάλιστα, η εισαγγελέας επικαλέστηκε τόσο τις τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο όσο και την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τη λίστα για τους «ύποπτους» αγώνες. «Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα» τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες για αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης