ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-1: Από ένα ημίχρονο και μία γκολάρα!

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-1: Από ένα ημίχρονο και μία γκολάρα!

Δίκαιη μοιρασιά στους Ζωσιμάδες - Ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και ο Καρίμ Σολτάντι στο 22' με εξαιρετικό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους- Οι Αγρινιώτες ανέβηκαν κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 69' ο Μοράρ με σέντρα σουτ αιφνιδίασε τον Βελλίδη διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-1: Από ένα ημίχρονο και μία γκολάρα!
Οι αναμετρήσεις του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό είναι πάντα ξεχωριστές. Οι 2 ομάδες το επιβεβαίωσαν  και σήμερα στους «Ζωσιμάδες», όπου στο παιχνίδι τους υπήρξαν δυνατές «μονομαχίες», σημειώθηκαν ωραία γκολ – ιδιαίτερα εκείνο του Μοράρ – και το τελικό 1-1, αντικατοπτρίζει ότι υπήρξε έντονο σασπένς μέχρι το τέλος.  
 
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε με 3-4-3 και όχι με 3-5-2 όπως το συνηθίζει. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ στα στόπερ, ο Μπουκουβάλας δεξιός μπακ-χαφ, ο Ναδάλες αριστερός, οι Λίλα, Γιάκος στον άξονα, οι Σολτάνι, Μανθάτης στα άκρα και ο Κόντε στη κορυφή της επίθεσης. 
 
Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν διάταξη 4-2-3-1, ο Τσέναμο βρέθηκε  κάτω από τα γκολπόστ, ο Μύγας δεξιός μπακ, ο Ρόσα αριστερός, οι Χαντάκιας, Μιχάι στα στόπερ, οι Μπεχαράνο, Πάουλο στο «6» και «8» και οι Μαρινάκης, Ρόσα, Μάζουρεκ στη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ντίας.   
 
Κλείσιμο
Το ματς ξεκίνησε και από την αρχή της αναμέτρησης ο ΠΑΣ έγινε το «αφεντικό» της. Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους. Τον οποίο και εκμεταλλεύτηκαν. Κυρίως από την δεξιά πλευρά, όπου οι Μπουκουβάλας, Μανθάτης έπαιρναν πρωτοβουλίες και πίεζαν. Από τα πόδια του πρώτου ξεκίνησε το γκολ του Σολτάνι στο 22' και γενικότερα εκείνη η πτέρυγα ήταν που έκρινε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός επιθετικά ήταν ακίνδυνος, μέχρι την ανάπαυλα δεν έβγαλε φάση (οι τελικές ήταν 10-2 υπέρ του ΠΑΣ) και οι παίκτες του Πετράκη διαχειρίζονταν σωστά το υπέρ τους σκορ. 
 
Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα του ματς άλλαξε. Τα «καναρίνια» σαν να.... ξύπνησαν και απείλησαν μόλις στα 50 δευτερόλεπτα με τον Ρόσα. Πλέον έδειχναν αποφασισμένα να «γυρίσουν» το παιχνίδι και ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε. Ετσι έφτασαν στην ισοφάριση με το καταπληκτικό γκολ του Μοράρ, ενώ λίγο πριν στάθηκαν τυχερά στο δοκάρι του Κόντε. Από τους πάγκους των 2 ομάδων γίνονταν συνεχείς αλλαγές, ο ΠΑΣ διαφοροποίησε και σχηματισμό (4-3-3 από 3-4-3), μετά το 70' άσκησε ξανά πίεση, αλλά τόσο το δοκάρι του Τσέναμο, όσο και η καλή ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού, τον κράτησαν σε «άσφαιρο» σε αυτό το διάστημα. Ετσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. 
 
 
MVP: Ο Μοράρ. Ο Ρουμάνος πέτυχε ένα φανταστικό γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ηταν ένα εξαιρετικό τελείωμα και πρωταγωνίστησε σε μία φάση που φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα. 
 
Στο ύψος του: Η δεξιά πλευρά του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο, με Μπουκουβάλα και Μανθάτη. Στο πρώτο ημίχρονο που κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι, η συγκεκριμένη πτέρυγά τους πρωταγωνίστησε και μάλιστα ο πρώτος δημιούργησε το γκολ του Σολτάνι. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Γιάκος. Ο νεαρός μπορεί και πολύ καλύτερα. Κυρίως στο δεύτερο μισό δεν βοήθησε στο δημιουργικό σκέλος και στο διάστημα που ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο, δεν «πάγωσε» τον ρυθμό. 
 
Η γκάφα: Οι στημένες φάσεις που δέχεται ο  Παναιτωλικός παραμένουν για τα «καναρίνια» μία μεγάλη πληγή. Στο δεύτερο μισό ο ΠΑΣ είχε 2 δοκάρια μετά από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ.  
 
Το «στραγάλι»: Ο Βάτσιος έβγαλε πολλές κάρτες και ίσως να το... παράκανε σε αυτόν τον τομέα. Κατά τα άλλα οι περισσότερες αποφάσεις τόσο εκείνου όσο και των βοηθών του ήταν σωστές. Αρα το πρόσημο βγαίνει θετικό. 
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό, ο Παναιτωλικός στο δεύτερο έβγαλε αντίδραση και η αναμέτρηση θα «μείνει» σε όλους για το πανέμορφο γκολ του Μοράρ. Αν οι γηπεδούχοι είχαν εκμεταλλευτεί καλύτερο το διάστημα μέχρι την ανάπαυλα όπου κυριάρχησαν, ίσως να μιλάγαμε για άλλο ματς, αλλά με τα αν δεν... γράφεται ιστορία.  
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (77' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι, Κόντε.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσενάμο, Μαρινάκης (59' Μαρκόβσκι), Μύγας, Χαντάκιας (74' Ροντρίγκες), Μιχάι, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μασουρέκ, Ρόσα (65' Μοράρ), Ντίας.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης