Βίντεο: Ακάθεκτη η Σίτι, εύκολες νίκες για Τσέλσι, Λίβερπουλ

Βίντεο: Ακάθεκτη η Σίτι, εύκολες νίκες για Τσέλσι, Λίβερπουλ

Ποιος να τη σταματήσει; Η Σίτι πέρασε εύκολα από το King Power, επικράτησε 2-0 της Λέστερ, ισοφάρισε το ρεκόρ του 2012 και οι οιωνοί δείχνουν κούπα! - Περίπατοι για Τσέλσι, Λίβερπουλ

Βίντεο: Ακάθεκτη η Σίτι, εύκολες νίκες για Τσέλσι, Λίβερπουλ
Διπλό για κούπα; Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε τον Νοέμβρη, αλλά με αυτή την εικόνα που παρουσιάζει η Σίτι δεν υπάρχει τρόπος να το χάσει... Εξαιρετική μπάλα, σούπερ αποτελεσματική και η ομάδα του Πεπ συνεχίζει ακάθεκτη! Ανετη νίκη στο King Power με 2-0 επί της Λέστερ για τους Πολίτες, δέκατη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα και στο +9 από την Τσέλσι! Παράλληλα, η ομάδα του Πεπ ισοφάρισε το δικό της τρελό ρεκόρ της σεζόν 2011-12, με 34 βαθμούς σε 12 στροφές. Οιωνός τίτλου...

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σίτι ήταν καλύτερη από τη Λέστερ, είχε διαστήματα εξαιρετικής μπάλας και στο τελευταίο τέταρτο του α' μέρος έφερε τις Αλεπούδες σε δύσκολη θέση! Στο 45ο λεπτό χάθηκε η μπάλα από τους Σίλβα, Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, με αυτό το τέρμα ο Ζεσούς έχει συμμετοχή σε 20 γκολ σε 21 συμμετοχές του στην Premier League (15 γκολ, 5 ασίστ). Στην επανάληψη οι Πολίτες χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά για να καθαρίσουν το ματς, με την τύχη πάντως να είναι στο πλευρό του.

Το σουτ του Μαγκουάιρ βρήκε το δοκάρι, η Σίτι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Σανέ μοίρασε στον Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος με απίθανο σουτ με το αριστερό διαμόρφωσε το 2-0! Με 16 γκολ, 34 ασίστ σε 76 ματς στην Premier League ο Ντε Μπρόινε είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός μεσοεπιθετικός στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο 50' ο Ζεσούς θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, αλλά ο Σμάιχελ έσωσε την εστία του. Μελανό σημείο, ο τραυματισμός του Στόουνς, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Μανγκαλά.  

Κλείσιμο
Λέστερ: Σμάιχελ, Φουκς, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Ιμπόρα (83' Οκαζάκι), Ολμπράιτον (67' Ιεανάτσο), Μαχρέζ (83' Σλιμάνι), Ν' Ντιντί, Γκρέι, Βάρντι
Μαν. Σίτι: Μοράες, Κομπανί, Γουόκερ, Στόουνς (31' Μανγκαλά), Σίλβα, Φερναντίνιο, Ντελφ, Ντε Μπρόινε (89' Γκουντογκάν), Στέρλινγκ (84' Μπερνάρντο Σίλβα), Σανέ, Ζεσούς.



Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 0-4
«Εάν θέλουμε να πιάσουμε τη Σίτι, οφείλουμε να νικάμε συνέχεια από εδώ και πέρα», έλεγε ο Αντόνιο Κόντε παραμονή της εξόδου στο «Χόθορνς». Και η ομάδα του το έκανε με χαρακτηριστική ευκολία στο 0-4 επί της Γουέστ Μπρομ, για να παραμείνει στο -9 από την κορυφή. Οι Μπλε έπαιξαν σοβαρά, μετρημένα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων και καθάρισαν, για να βρουν για λίγο την ηρεμία τους και να ασχοληθούν με το Champions League που έπεται.

Σούπερ εμφάνιση έκανε ο Αζάρ, ο οποίος ξεκίνησε τη φάση για το 0-1.Από δικό του σουτ και επέμβαση του Φόστερ, ήρθε το πλασέ του Μοράτα στην επαναφορά (17'), ο οποίος έφτασε τα εννέα τέρματα ήδη στην παρθενική σεζόν του στην Αγγλία. Ο Αζάρ πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος (23'), αφήνοντας πίσω του και τον αντίπαλο πορτιέρο, παίρνοντας όμως την τέλεια ασίστ από το τακουνάκι του Μοράτα.

Στο 38' ήρθε η σειρά του Μάρκος Αλόνσο να βρει δίχτυα από πολύ δύσκολη θέση και με απρόβλεπτη κίνηση, ενώ ο Αζάρ ξαναχτύπησε στο 63' ξανά με όμορφο τελείωμα. Αδειασε με προσποίηση αμυντικό και τερματοφύλακα και σούταρε εύστοχα για να φτάσει τα πέντε κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, που αναδεικνύεται στην καλύτερη «πελάτισσά» του στην Premier League (της έχει βάλει 5 όσα και στην Μπόρνμουθ). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Η Τσέλσι έφτασε στην τέταρτη διαδοχική επιτυχία και η Μπρομ παρέμεινε χωρίς τρίποντο από την 1η αγωνιστική (22 Αυγούστου).

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πιούλις): Φόστερ, ΜακΟλεϊ, Εβανς, Χεγκάζι, Φίλιπς (84' ΜακΚλιν), Κρικόβιακ (45' Γιάκομπ), Μπάρι, Λίβερμορ, Γκιμπς, Ροντόν, Ροντρίγκες (70' Μπερκ)
Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Τζαπακόστα, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ (77' Γουίλιαν), Μπακαγιόκο, Φάμπρεγας (67' Ντρίνκγουοτερ), Αζάρ (71' Πέδρο), Μοράτα.



Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0
Συνέχεια στα καλά αποτελέσματα έδωσαν και μετά τη διακοπή οι Reds που δεν απειλήθηκαν και επικράτησαν τόσο άνετα όσο δείχνει το τελικό 3-0 των Αγίων εντός φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες στην Premier League. Συνέχεια στο εκπληκτικό ξεκίνημα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που έκανε εύκολα τα πράγματα από το πρώτο μέρος και βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς της κατηγορίας.

Στο 31' άνοιξε το σκορ η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ, όταν ο Τάνιτς ήταν μάλλον απρόσεκτος και πούλησε την κατοχή, ο Κλάβαν έδωσε στον Βαϊνάλντουμ και εκείνος στον Σαλάχ, ο οποίος συνέκλινε στο αγαπημένο του αριστερό πόδι και νίκησε τον Φόρστερ (1-0). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους όταν έφυγε σωστά και εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κουτίνιο νίκησε ξανά τον keeper της Σαουθάμπτον με τελείωμα κάτω από τα πόδια του (2-0).

Οι Αγιοι μέχρι το φινάλε δεν είχαν καταφέρει να κάνουν σουτ on-target και στο 68' είδαν τα όποια όνειρα για... θαύμα να τελειώνουν. Σε εκείνο το σημείο το σουτ του Φιρμίνο σταμάτησε στον Φόρστερ αλλά ο Κουτίνιο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από το σημείο του πέναλτι.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάβαν, Λόβρεν, Μορένο, Αρνολντ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο (69' Τσαν), Σαλάχ (80' Μίλνερ), Μανέ (74' Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο.
Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Φόρστερ, Φαν Ντάικ, Χουντ, Σοάρες, Μπερτράντ, Ντέιβις, Ρομέου, Μπουφάλ (69' Γουόρντ-Πράουζ), Ρέντμοντ, Τάντιτς (55' Οστιν), Λονγκ (79' Γκαμπιαντίνι).


Πάλι καλά το Χ με την ουραγό η Εβερτον
Στο «Σέλχαρστ Παρκ» κοντραρίστηκαν οι δύο χειρότερες άμυνες της Premier League και το αποτέλεσμα ήταν να δεχτούν αμφότερες από δύο γκολ. Σε αυτό το 2-2 μάλλον αδικημένη ήταν η Κρίσταλ Πάλας που ήταν καλύτερη, προηγήθηκε δύο φορές και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπεντέκε στο φινάλε. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 1' (ΜακΑρθουρ) και στο 35' (Ζαχά, αλλά οι Μπέινς (6' πεν.), Νιασέ (45') ισοφάρισαν γρήγορα για την Εβερτον. Η Πάλας παρέμεινε έτσι στην ουρά με μόλις πέντε βαθμούς, ενώ τα Ζαχαρωτά παραμένουν προβληματικά και χωρίς κανονικό προπονητή οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

«Αγγίζει» το Champions League η Μπέρνλι
Εκπληκτικά πράγματα από την Μπέρνλι, που νίκησε και την Σουόνσι εντός έδρας (2-0) και συνέχισε την πορεία της προς την πρώτη 4άδα, από την οποία απέχει μόλις έναν βαθμό πλέον. Η ομάδα του Ντάιτς επιβλήθηκε με πειστικό τρόπο στο Turf Moor χάρη στα γκολ των Τζακ Κορκ στο 29' με ωραίο τελείωμα κόντρα στην πρώην ομάδα του και του Ασλεϊ Μπαρνς στο 40' με δυνατό σουτ.

Ανάσα με τεσσάρα η Μπόρνμουθ 
Η Μπόρνμουθ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, διέλυσε με 4-0 τη Χάντερσφιλντ και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ηταν το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο, γεγονός που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κάλουμ Γουίλσον και έγινε ο πρώτος Αγγλος στη σεζόν που πετυχαίνει χατ τρικ. Σε πέντε λεπτά ο 25χρονος φορ είχε... καθαρίσει το ματς με δυο γκολ (στο 26' και στο 31'). Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 45' εξαιτίας της αποβολής του Φράνσις, ωστόσο δεν επηρεάστηκαν! Ο Αρτερ στο 70' πέτυχε το 3-0, ενώ στο 84' ο Γουίλσον διαμόρφωσε το 4-0.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Άρσεναλ - Τότεναμ 2-0 (36' Μουστάφι, 41' Αλέξις Σάντσες)
Μπόρνμουθ - Χάντερσφιλντ 4-0 (26', 31' και 84' Γουίλσον, 70' Άρτερ)
Μπέρνλι - Σουόνσι 2-0 (29' Κορκ, 40' Μπαρνς)
Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 2-2 (1' ΜακΆρθουρ, 35' Ζαά / 6' πέν. Μπέινς, 45'+1 Νιάς)
Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (45' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 49' Ντε Μπράινε)
Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 3-0 (31' και 41' Σαλάχ, 68' Κοουτίνιο)
Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 0-4 (17' Μοράτα, 23' και 62' Αζάρ, 38' Μάρκος Αλόνσο)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (19:30)
 
Κυριακή
Γουότφορντ - Γουέστ Χαμ (18:00)
 
Δευτέρα
Μπράιτον - Στόουκ (22:00)
 
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 34
2. Τσέλσι 25
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 23
4. Τότεναμ 23
5. Άρσεναλ 22
6. Λίβερπουλ 22
7. Μπέρνλι 22
8. Μπράιτον 15
9. Γουότφορντ 15
10. Χάντερσφιλντ 15
11. Νιούκαστλ 14
12. Λέστερ 13
13. Σαουθάμπτον 13
14. Μπόρνμουθ 13
15. Στόουκ 12
16. Έβερτον 12
17. Γουέστ Μπρομ 10
18. Γουέστ Χαμ 9
19. Σουόνσι 8
20. Κρίσταλ Πάλας 5

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης