Λάρισα-Απόλλων 1-0: Με λυτρωτή τον Ντέλετις

Λάρισα-Απόλλων 1-0: Με λυτρωτή τον Ντέλετις

Ένα γκολ του Μίλος Ντέλετις λίγο πριν το φινάλε χάρισε το τρίποντο στην ΑΕΛ που πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα - Καλύτερος ο Απόλλων στο Β' ημίχρονο αδικείται από το σκορ


Λάρισα-Απόλλων 1-0: Με λυτρωτή τον Ντέλετις
«Μέταλλο» αποκτά η Λάρισα, καθώς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Οπως πρόσφατα κόντρα στον Λεβαδειακό, έτσι και σήμερα με αντίπαλο τον Απόλλωνα κέρδισε 1-0 με γκολ στο φινάλε, έχοντας ως δημιουργό τον Περόνε που μετά την είσοδό του, άλλαξε τον σχηματισμό των «βυσσινί» σε 4-4-2. Πλέον ο ερχομός του Αργεντινού από τον πάγκο αποδεικνύεται ευεργετικός και την ίδια στιγμή, η ομάδα του κάμπου φαίνεται πολύ σκληρή για να πεθάνει. 
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-1-4-1. Ο Μπόζοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας στην άμυνα από τα δεξιά ο Λαγός «κόφτης», οι Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο στον άξονα,  Κρίζμαν, Ντέλετιτς στα άκρα, ο Λεοζίνιο «οργανωτής» και ο Ναζλίδης μοναδικός προωθημένος. 
 
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε διάταξη 4-2-3-1. Ο Τσόβιτς ήταν στο τέρμα, οι Κοντοές, Μπιτζιμίν,Παπάζογλου, Κούρος στην άμυνα από τα δεξιά, οι Χουάρες, Κονέ στο «6» και «8» αντίστοιχα, οι Αλμπάνης, Ανιέτε, Μάατσι μεσοεπιθετική τριάδα και ο Καστιγιέχος στη κορυφή της επίθεσης.
 
Κλείσιμο
Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν διατεθειμένες να πρεσάρουν στην πρώτη μπαλιά του αντιπάλου τους. Και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν. Οι «βυσσινί» θέλησαν να φορτώσουν την δεξιά τους πτέρυγα (εκεί ήταν ο Ντέλετιτς, τραβιόνταν ο Λεοζίνιο) αλλά μέχρι το 25' δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση. 
 
Κάπου εκεί οι «βυσσινί» άλλαξαν προσανατολισμό και έπαιξαν περισσότερο από τον άξονα. Κάτι που άρχισε να τους «βγαίνει». Ετσι έβγαλαν 2 καλές ευκαιρίες με τον Λεοζίνιο, ο οποίος όμως τις απώλεσε, ενώ σε εκείνη του  34' ο Τσόβιτς αντέδρασε εξαιρετικά. Οπως και στην εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου στις καθυστερήσεις, διατηρώντας έτσι το μηδέν για την ομάδα του. Η οποία μέχρι την ανάπαυλα απείλησε μόνο μία φορά ουσιαστικά, όταν στο 44' οι Καστιγιέχος, Ανιέτε δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας, μετά από παράλληλη του Μάατσι. 
 
Οι τελικές στο πρώτο 45λεπτο ήταν 5-1 υπέρ της ΑΕΛ, που είχε 2 «καθαρές» φάσεις, δεν πιέστηκε, όμως το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του 0-0. 
 
Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Μπορεί με το «καλημέρα» ο Τσόβιτς να έκανε ακόμη μία επέμβαση στην προσπάθεια του Ντέλετιτς,  όμως στο επόμενο τέταρτο κυριάρχησε ο Απόλλωνας. Η άμυνα των «βυσσινί» υπέπεσε σε σωρεία λαθών και ο Καστιγιέχος σε 3 περιπτώσεις «άγγιξε» το γκολ. 
 
Κάπου εκεί οι «βυσσινί» άλλαξαν σχηματισμό (4-4-2) και άρχισαν εκ νέου να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Εξέλιξη που «ανάγκασε» τους φιλοξενούμενους να διαφοροποιηθούν και εκείνοι, μετά την είσοδο του Κύργια (3-5-2). 
 
Οι παραπάνω εξελίξεις δικαίωσαν τελικά τους γηπεδούχους. Η παρουσία του Περόνε έδωσε – για ακόμη μία φορά – άλλον αέρα στη γραμμή κρούσης τους και οι «βυσσινί» άρχισαν να απειλούν. Τελικά δικαιώθηκαν λίγο πριν το φινάλε με το γκολ του Ντέλετιτς και έτσι, εδραιώθηκαν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
 
MVP: Ο Περόνε. Το έκανε ξανά. Μπήκε ως αλλαγή και έδωσε την ασίστ για το «χρυσό» γκολ της Λάρισας. Ο Αργεντινός είναι ο πολυτιμότερος 12ος παίκτης του πρωταθλήματος. 
 
Στο ύψος του: Ο Τσόβιτς. Ο πορτιέρο του Απόλλωνα δεν φέρει ευθύνη για το γκολ και αν δεν ήταν σε καλή ημέρα, η αναμέτρηση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κρίνονταν στο 86'. Αντίθετα η Λάρισα θα μπορούσε να βρει δίχτυα αρκετά νωρίτερα.  
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Κούρος. Ηταν εκείνος που χρεώνεται ότι «έχασε» τον Ντέλετιτς στη φάση του γκολ. Γενικότερα είχε σήμερα «θέματα». 
 
Η γκάφα: Στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Ντέλετιτς, η άμυνα του Απόλλωνα ήταν... απούσα. Εγιναν πολλά και μαζεμένα λάθη, ώστε ο νεαρός ακραίος να χριστεί σκόρερ.  
 
Το «στραγάλι»: Σωστές υποδείξεις είχε ο ρέφερι Σιδηρόπουλος και ο βοηθοί του. Τους βοήθησε και το παιχνίδι, που δεν είχε κάποια «δύσκολη» φάση. 
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Οταν μία αναμέτρηση κρίνεται στο 86', δηλαδή λίγο πριν το φινάλε, ο ηττημένος έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται προδομένος από τον παράγοντα τύχη. Πάντως η Λάρισα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης – πλην του διαστήματος 46'-60' – και αν έπρεπε κάποιος να κερδίσει, στη «σούμα» ήταν εκείνη. 
 
ΑΕΛ (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (82' Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (87' Μπάλας), Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κρίζμαν. 
Απόλλων Σμύρνης (Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης (82' Μάατσεν), Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος (76' Κύργιας), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (87΄Κιταμπάλα), Κούρος.
Πηγή:www.gazzetta.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης