Λαμία-Κέρκυρα 1-1: Η απόδραση των... εννέα!

Λαμία-Κέρκυρα 1-1: Η απόδραση των... εννέα!

Η Κέρκυρα προηγήθηκε στο 6' με τον Παμλίδη, είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έμεινε με 9 παίκτες και δέχθηκε την ισοφάριση με πέναλτι - Ωστόσο οι «Φαίακες» με ηρωική προσπάθεια σε όλο το β' ημίχρονο κράτησαν τον βαθμό!

Λαμία-Κέρκυρα 1-1: Η απόδραση των... εννέα!
Μπορεί να μην προϊδέαζε για ανατροπές, αλλά η σύγκρουση της Λαμίας με την Κέρκυρα στο ΔΑΚ ήταν γεμάτη τέτοιες! Η Κέρκυρα έπαιξε με 9 παίκτες για ένα ημίχρονο, μετά τις αποβολές των Σοϊλέδη και Μπαλάφα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως η Λαμία, εκτός του γκολ της ισοφάρισης με τον Πίτι (45’+1), δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά, «αυτοκτονώντας» για ένα ημίχρονο και μένοντας  στο 1-1, το οποίο οι ψυχωμένοι Φαίακες πανηγύρισαν δεόντως!

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μπάμπης Τεννες παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό σχήμα 4-2-3-1, με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κουτρομάνο, Ασίγκμπα, Αναστασιάδη και Παντελιάδη στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά), τον Όμο και τον Μπλάζιτς μπροστά τους, τον Βασιλαντωνόπουλο στα δεξιά, τον Ακόστα αριστερά και τον Πίτι με τον Βάντερσον να εναλλάσονται στην κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Γκόμες, Γρομητσάρη, Ιωάννου και Σοϊλέδη στην άμυνα, Κόντο, Σιόντη, Μπαλάφα και Επστάιν στο κέντρο, με τον Ντιόγκο να πλαισιώνει τον Παμλίδη στην επίθεση.

ΑΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

Ενώ οι γηπεδούχοι μπήκαν με όρεξη στο γήπεδο, ο τραυματισμός του Αναστασιάδη μόλις στο 4’ ανέτρεψε τα πλάνα του Τεννέ. Ο αρχηγός της Λαμίας έκανε νόημα πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ωστόσο μέχρι να γίνει η αλλαγή ενεπλάκη στη φάση, από την οποία ξεκίνησε το γκολ. Στο 7’ ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, που απέκρουσε, με τον Αναστασιάδη να προσπαθεί υποφέροντας να βάλει την κόντρα και στη συνέχεια να βγαίνει μόνος του εκτός γηπέδου. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σοϊλέδης σέντραρε ωραία από αριστερά, ο Παμλίδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και με κεφαλιά σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 0-1!

ΧΛΙΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Πλέον η Λαμία έπρεπε να αντιδράσει, ωστόσο δεν μπορούσε, ενώ όποτε έβγαινε ο Βάντερσον από την περιοχή, αυτή έμενε άδεια… Το δοκάρι του Μπλάζιτς στο 12’, όταν ο Σέρβος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, δίχως να ευστοχήσει, είναι η μόνη σπουδαία φάση της μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όπου ανατράπηκαν τα πάντα!

Ο Σοϊλέδης βρήκε τη μπάλα με το χέρι στη μικρή περιοχή, με τον Κατσικογιάννη να υποδεικνύει πέναλτι και να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Έλληνα άσο της Κέρκυρας! Ο Πίτι ισοφάρισε, πανηγύρισε και στην πρώτη φάση μετά τη σέντρα, δέχθηκε το μαρκάρισμα του Μπαλάφα από πίσω, με τον διαιτητή να αποβάλλει με δεύτερη κάρτα και τον μέσο των φιλοξενούμενων, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα! Έτσι, όλο το δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα θα έπαιζε με δυο παίκτες λιγότερους και τους Λαμιώτες να βλέπουν πως όσο… στραβά ξεκίνησε το παιχνίδι γι’ αυτούς, τόσο ιδανικά έκλεισε στην ανάπαυλα!

ΣΕΝΤΡΕΣ, ΠΙΕΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Βοσνιάδης πέρασε το παιχνίδι τον Αρτυματά κι έβαλε όλους τους παίκτες του να υπερασπιστούν την εστία του Γιαννακόπουλου μαζικά. Η Λαμία εξαντλήθηκε σε σέντρες, ενώ οι αλλαγές του Τεννέ, που πέρασε στο παιχνίδι Τσούκαλο (51’) και Ντακόλ (66’), γεμίζοντας την περιοχή, δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού οι δυο επιθετικοί δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου. Μοναδικές πραγματικά καλές φάσεις για τους γηπεδούχους ήταν το εντυπωσιακό σουτ του Βάντερσον μέσα από την περιοχή στο 60’, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ και την κεφαλιά του Πίτι στο 69’, στη μικρή περιοχή, με τον Γιαννακόπουλο να τη βλέπει να καταλήγει λίγο έξω. Τα σουτ του Ισπανού (76’, 88’) δεν έφεραν αποτέλεσμα κι ακόμη κι αν η κατοχή έφτασε το 82-18%, η Κέρκυρα πανηγύρισε στο φινάλε έναν τεράστιο βαθμό, υπό αντίξοες συνθήκες!

MVP: Ιωάννου. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν ο σταθερότερος όλης της γραμμής των Φαιάκων. Με 8 επεμβάσεις, πολύ τρέξιμο και πάντα στη σωστή θέση, αποσυμπίεσε όσο γινόταν την κατάσταση για την Κέρκυρα, που έπρεπε να αμυνθεί σωστά για ώρα και του το οφείλει σε μεγάλο βαθμό. 

Στο ύψος του: Πίτι. Ο Ισπανός ήταν μακράν ο πιο απειλητικός παίκτης των γηπεδούχων, με σχεδόν όλες τις καλές φάσεις τους να ξεκινούν από τα πόδια του. Έχασε τρεις ευκαιρίες, αλλά ήταν ο μόνος που «ένιωθε» διαρκώς η αποδεκατισμένη αμυντική γραμμή της Κέρκυρας. 

Αδύναμος κρίκος: Τσούκαλος. Ο νεαρός φορ μπήκε νωρίς στο παιχνίδι, ώστε να «γεμίσει» την περιοχή της Κέρκυρας και να βάλει το πολύτιμο γκολ που θα «λύτρωνε» την ομάδα του. Ο Μπάμπης Τεννές όμως είδε την επιλογή του να μη δικαιώνεται, αφού ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να μπει μέσα σε φάσεις και να μην απειλήσει ιδιαίτερα μια άμυνα που εξαντλήθηκε κατά τ’ άλλα σε όλο το β’ μέρος, ελέω αριθμητικού μειονεκτήματος.

Η γκάφα: Συνολικά όσα έκανε η Λαμία στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Παίζοντας με δυο παίκτες  παραπάνω, είχε τεράστιο πλεονέκτημα, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις κάποιες φάσεις τις σε γκολ. Δεν έπαιξε καλά η ομάδα της Φθιώτιδας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να επιτεθεί επί σχεδόν 45’ λόγω των συνθηκών του παιχνιδιού.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Κατσικογιάννης ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι στο χέρι του Σοϊλέδη και την ισοφάριση της Λαμίας. Ορθά η υπόδειξη της παράβασης συνοδεύεται από την δεύτερη κίτρινη του Έλληνα αριστερού μπακ, όμως αμφισβητείται η πρόθεση του τελευταίου να βρει τη μπάλα. Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Μπαλάφα, όπως και οι έξι κίτρινες που έβγαλε στους παίκτες των δυο ομάδων.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στο ΔΑΚ είχαμε μια ισοπαλία που δεν αντιμετωπίστηκε ως τέτοια από καμία εκ των δυο ομάδων! Η Λαμία μάλλον το αντιμετωπίζει σαν ήττα, αφού είχε παίκτες παραπάνω για 45’ και δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο», σε ένα οδυνηρό «στραβοπάτημα» εντός έδρας, ενώ η Κέρκυρα δεν μπορεί παρά να πανηγυρίζει, αφού κατάφερε να διαφυλάξει την ισοπαλία με τρομερό αριθμητικό μειονέκτημα και να μην ηττηθεί, με όλες τις πιθανότητες απέναντί της!

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης (7’ Κουκόλης) - (51’ Τσούκαλος), Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (66’ Ντακόλ), Πίτι, Βάντερσον
ΚΕΡΚΥΡΑ (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σοΐλέδης, Γκόμες, Παμλίδης, Κόντος (46’ Αρτυματάς), Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (76’ Νούνιες), Ντιόγκο (56’ Σπίνουλας), Γρομητσάρης.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης