Άρης-Αβελίνο 59-56: Έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί με αγχωτική νίκη

Άρης-Αβελίνο 59-56: Έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί με αγχωτική νίκη

Ο Άρης έβαλε ένα τέλος στο σερί των ηττών καθώς επικράτησε της Αβελίνο στο Nick Galis Hall, παρότι ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου

Άρης-Αβελίνο 59-56: Έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί με αγχωτική νίκη
Φαίνεται ότι το ψυχολογικό πρόβλημα των πέντε διαδοχικών ηττών ήταν πολύ βαρύ για να το κουβαλήσουν οι παίκτες του Άρη. Αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου στο δεδομένο πρόβλημα στην επίθεση, προστέθηκε και ο ψυχολογικός παράγοντας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε 3/14 δίποντα και με εξαίρεση τον Παναγιώτη Βασιλοπουλο που έδωσε οκτώ πόντους δεν είχε άλλες λύσεις. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 12-12.

Κάτι αντίστοιχο περιλάμβανε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Καμία ομάδα δεν βρήκε ρυθμό, οι περισσότερες επιθέσεις που πήραν ήταν «σκοτωμένες» και κατά συνέπεια το επιμέρους σκορ σε αυτήν την περίοδο ήταν 13-15. Η Αβελίνο προηγήθηκε με 25-27 στο τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Άρης δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σετ παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Ριτς, η Αβελίνο προσπάθησε να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες, ξέφυγε με διαφορά εννιά πόντων (30-39, 25:30), αλλά εκεί ο Άρης αντέδρασε με δικό του επιμέρους σκορ 7-2 και μείωσε σε 37-41. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 39-44 υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Η Αβελίνο διατήρησε αυτή τη διαφορά μέχρι το 26’ καθώς ο Άρης δεν μπορούσε να πετύχει καλάθι αστοχώντας ακόμη και από απόσταση 1-2 μέτρων από το καλάθι. Το ξέσπασμα του Άρη άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα καθώς οι «κίτρινοι» από το 44-51 έκαναν επιμέρους σκορ 13-4 και προηγήθηκαν με 57-55(38’). Ο Γιάννης Αθηναίου έδωσε στον Άρη αέρα τριών πόντων (59-56) 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση της Αβελίνο ο Τζέισον Ριτς αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων με τους Ιταλούς να τρέχουν στους διαιτητές διαμαρτυρόμενοι για φάουλ πάνω στην προσπάθεια του Αμερικανού.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με την επίθεση να δυσλειτουργεί ο Άρης επέμεινε στην άμυνά του και τελικώς δικαιώθηκε γιατί αυτή του χάρισε τη νίκη.
Κλείσιμο

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Γκάρι Μπελ και Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν οι σταθερές αξίες στον χθεσινό Άρη. Ο πρώτος έβαλε όλα τα ελεύθερα σουτ και ο δεύτερος είχε την πλουσιότερη στατιστική. Βέβαια στο τέλος «ρίσκαρε» πολύ με την επαφή στο σουτ τριών πόντων του Τζέισον Ριτς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κουάμι Βον ήταν εκτός ρυθμού, υπήρχαν στιγμές που έδειχνε χαμένος αλλά οι οκτώ πόντοι που σημείωσε στην τελευταία περίοδο ήταν βάλσαμο για την ομάδα του. 

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κιθ Μπένσον πήρε… μπάλες στο πρώτο ημίχρονο αλλά σε φάσεις που θα έπρεπε να είχε τελειώσει, δεν το έκανε. 

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το καλάθι του Γιάννη Αθηναίου 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα το οποίο έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (59-56) στον Άρη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης ήταν πολύ προβληματικός στη λειτουργία του στην επίθεση. Η Αβελίνο το ποσοστό ευστοχίας της στα τρίποντα όπου είχε 4/21 προσπάθειες.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 25-27, 39-44, 59-56.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης