Μίλαν-ΑΕΚ 0-0: Κράτησε στο Σαν Σίρο και πήρε «χρυσό» βαθμό

Μίλαν-ΑΕΚ 0-0: Κράτησε στο Σαν Σίρο και πήρε «χρυσό» βαθμό

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ στο Μιλάνο - Η Ένωση δεν φοβήθηκε την Μίλαν, έκανε φάσεις για γκολ και όταν οι Ιταλοί πίεσαν, ο απίστευτος Ανέστης έκανε την εμφάνιση της ζωής του, κρατώντας ανέπαφη την εστία του!

Μίλαν-ΑΕΚ 0-0: Κράτησε στο Σαν Σίρο και πήρε «χρυσό» βαθμό
Το καλοκαίρι η Μίλαν άνοιξε τα ταμεία της και σπατάλησε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί ώστε να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ και κυρίως στην κορυφή της Ιταλίας. Στην Ευρώπη επέστρεφε και η ΑΕΚ. Για να ακριβολογούμε επέστρεφε σε ευρωπαϊκό όμιλο. Και μπορεί κόντρα στην Ριέκα (νίκη) και στην Αούστρια (ισοπαλία) να μην... ακούστηκε η επιστροφή αλλά μετά το ματς στο «Σαν Σίρο» ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός.



Κλείσιμο
 Η «Ενωση» δεν έχασε ούτε στο Μιλάνο κόντρα στη Μίλαν έμεινε αήττητη (και δεύτερη) στον όμιλό της και εάν ήταν λίγο πιο προσεχτική στο πρώτο ημίχρονο ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει και μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της. Και η (λευκή) ισοπαλία ωστόσο είναι θετικό αποτέλεσμα για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός μαζί με τους ποδοσφαιριστές μπορούν πολύ άνετα να πουν πως επέστρεψαν (και) σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΤΥΧΗ ΜΕ ΣΙΜΟΕΣ
Τι κι αν έπαιζε στο Σαν Σίρο; Η ΑΕΚ δεν άλλαξε την τακτική της και παρά τις πολλές απουσίες (κυρίως στο κέντρο της άμυνας) ο Μανόλο Χιμένεθ βρήκε τον τρόπο να τις καμουφλάρει. Εμπιστεύτηκε τον Ανταμ Τζανετόπουλο ως τελευταίο αλλά και τον Μπακάκη ως αριστερό στόπερ.

Τα υπόλοιπα γρανάζια της μηχανής δούλεψαν όπως γνώριζαν στο 3-5-2 του Ισπανού με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει ένα σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο. Γράφουμε σχεδόν γιατί της έλειψε το γκολ. Ενα γκολ το οποίο θα μπορούσε να είχε πετύχει σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις αλλά λίγο η ατυχία, λίγο η αστοχία και λίγο ο Ντοναρούμα της το στέρησαν.

Πριν όμως φτάσουμε στο 30' η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό της πλάνο. Η μοναδική απειλή της Μίλαν προερχόταν από σουτ έξω από την περιοχή τα οποία δεν μπορούσαν σε κανένα βαθμό ν' απειλήσουν την εστία του Ανέστη. Κι από την στιγμή που η «Ενωση» ένιωσε ασφαλής στα μετόπισθεν βγήκε μπροστά να πιέσει. Κάπως έτσι προήλθε η πολύ μεγάλη φάση της ΑΕΚ στο 30' με τον Σιμόες να κλέβει την μπάλα μέσα στην περιοχή να την γυρνάει σωστά προς τον Λιβάια, ο Ντοναρούμα να την βρίσκει με την μύτη του παπουτσιού του αλλά η μπάλα αντί να πάρει πορεία προς το τέρμα πήρε παράλληλη πορεία!

Η ΑΕΚ είχε όμως κι άλλη διπλή ευκαιρία. Στο 41' ο Μάνταλος καθυστέρησε πάρα πολύ να τελειώσει τη φάση με αποτέλεσμα να κοπεί κι από το κόρνερ ο Τζανετόπουλος με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Ντοναρούμα να διώξει στην γωνία του.

Η μοναδική μεγάλη φάση της Μίλαν έγινε στο 45' με τον Αντρε Σίλβα να πατάει περιοχή τον Σιμόες να κάνει το πρώτο μπλοκ, ο Μποναβεντούρα να κάνει το δεύτερο σουτ και τον Γκάλο να κάνει το δεύτερο μπλοκ.



ΜΙΛΑΝ VS ANΕΣΤΗ
Προφανώς και η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να βγάλει ένα ολόκληρο 90λεπτο με τον ίδιο βαθμό επιτυχίας κόντρα στην Μίλαν. Το πλάνο της παρέμεινε καλό μέχρι το 60' (κεφαλιά ο Λόπεζ στο 52', σουτ που κόπηκε τελευταία στιγμή ο Μάνταλος στο 54') αλλά στη συνέχεια η Μίλαν έδειξε κάποιες από τις αρετές της.

Πίεσε πολύ την άμυνα της ΑΕΚ έκανε συνολικά στο ματς 26 τελικές από τις οποίες οι 10 ήταν on target. Ολες όμως σταμάτησαν στον εξαιρετικό Ανέστη ο οποίος έκανε το ματς της ζωής του την στιγμή που το χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ η ομάδα του.

Σταμάτησε τον Λοκατέλι στο 54', τον Τσαλχάνογλου στο 58', τον Κρουτόνε στο 69' στην πιο καθαρή φάση της Μίλαν (μόνος του ο επιθετικός της Μίλαν), τον Σούσο στο 80' και τον Μπονούτσι στο 90'.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κλέψει και το ματς με το φάουλ του Μπακασέτα στο 85' (με γροθιές ο Ντοναρούμα) και με την φάση του Αραούχο στο 95' (βγήκε μόνος του από το κέντρο αλλά τον πρόλαβε η άμυνα της Μίλαν) αλλά φεύγει από το βροχερό Μιλάνο, αδιάβροχη. Και με θετικό αποτέλεσμα. Επέστρεψε...

Mvp: Θέλει και ρώτημα; Ανέστης. Η Μίλαν έκανε 26 τελικές, οι 10 ήταν on target σταμάτησαν όλες πάνω στον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.
Αδύναμος κρίκος: Αντρέ Σίλβα. Δεν έκανε το παραμικρό. Η μοναδική απειλή του ήταν στο 45' με το πλασέ του να σταματάει στον Σιμόες. Σωστά αντικαταστάθηκε.
Στο ύψος του: Σιμόες. Ενιωθες ότι είναι παντού. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Πορτογάλο ο οποίος έκανε ότι μπορούσε στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Η γκάφα: Δεν στοίχισε στην Μίλαν αλλά ο Μουσάκιο λίγο ήθελε να χαρίσει το γκολ στην ΑΕΚ.
Το στραγάλι: Ο Σουηδός Αντρέας Εκμπεργκ δεν είχε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι. Σωστές όλες οι αποφάσεις του.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ, ένιωσε την πίεση της Μίλαν στο δεύτερο και συνεχίζει αήττητη στον ευρωπαϊκό της όμιλο και παραμένει στην δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς. Η Ενωση επέστρεψε και στην Ευρώπη και παραμένει μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους 32...

Οι συνθέσεις:
Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (73' Κεσί), Σούσο (83' Μπορίνι), Αντρε Σίλβα (62' Κάλινιτς), Τσαλχάνογλου, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Κουτρόνε, Ροντρίγκεζ, Λοκατέλι
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Λόπεζ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (92' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (63' Αραούχο), Λιβάια (76' Μπακασέτας).
Πηγή:www.gazzetta.gr




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Η βαθμολογία μετά και την 3η αγωνιστική
1. Μίλαν 7 (8-3)
2. ΑΕΚ 5 (4-3)
3. Ριέκα 3 (6-6)
3. Αούστρια Βιέννης 1 (4-10)
 



96': Ο Σουηδός διαιτητής σφυρίζει για τελευταία φορά κι η ΑΕΚ φεύγει με ένα βαθμό χρυσάφι!

95': Ο Αραούχο βγαίνει στην κόντρα, καθυστερεί, σουτάρει και κερδίζει το κόρνερ. Τελευταία φάση στο ματς. Τελικά επιλέγουν να μην κάνουν σέντρα οι παίκτες της ΑΕΚ..

94': Μπακάκης και Βράνιες καλύπτουν τη μπάλα που περνάει άουτ... Ένα λεπτό ακόμη για να πανηγυρίσει η ΑΕΚ μια τεράστια επιτυχία...

Η Ριέκα πετυχαίνει και τρίτο γκολ στην Βιέννη...

-Γαλανόπουλος αντί Μάνταλου η τελευταία αλλαγή της ΑΕΚ.

Μειώνει η Αούστρια σε 1-2 με γκολ του Φρίζενμπιχλερ στο 90'

90': Ο Τσαλχάνογλου το εκτέλεσε απευθείας, ο Ανέστης αν και είχε 5-6 παίκτες μπροστά του μπόρεσε να το βγάλει και αυτό! Τεράστια εμφάνιση από τον διεθνή τερματοφύλακα!

89': Φάουλ του Βράνιες στον Λοκατέλι. Σαν κοντινό κόρνερ

Παραμένει το 0-2 στην Βιέννη που επίσης ευνοεί την ΑΕΚ καθώς έχει κερδίσει στην Κροατία την Ριέκα.

85': Το εκτελεί ο Μπακασέτας με εκπληκτικό τρόπο κι ο Ντοναρούμα διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

85': Κλέψιμο του Λόπες και ο Μπακασέτας κερδίζει το φάουλ στα 20 μέτρα από την εστία.

83': Μπορίνι αντί Σούσο η τελευταία αλλαγή της Μίλαν

79': Νέα τεράστια επέμβαση από τον Ανέστη στο τετ α τετ με τον Σούσο.

76': Κίτρινη κάρτα στον Λιβάια που είναι στον πάγκο γιατί διαμαρτυρόμενος για μη υπόδειξη φάουλ πέταξε ένα μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο

73': Κίτρινη στον Μάνταλο για φάουλ

69': Ο Κουτρόνε βγαίνει τετ α τετ με τον Ανέστη όμως να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

68': Ο Τσαλχάνογλου εκτελεί το φάουλ ο Βράνιες σκύβει κι ο Ανέστης διώχνει δύσκολα σε κόρνερ

66': Νέα καλή επίθεση από την ΑΕΚ με τον Αραούχο να "σπάει" τη μπάλα στα αριστερά στον Λόπεζ, όμως η σέντρα σουτ του Πορτογάλου καταλήγει στα χέρια του Ντοναρούμα...

62': Αραούχο αντί Χριστοδουλόπουλου και Κάλινιτς αντί Αντρέ Σιλβα οι πρώτες αλλαγές

61': Ο Χριστοδουλόπουλος περνά την κάθετη στον Λιβάια που κάνει κακό σουτ

60': Αδύναμη κεφαλιά του Κουτρόνε στα χέρια του Ανέστη.

58': Ο Τσαλχάνογλου σουτάρει δυνατά ο Ανέστης αποκρούει κι ο Αντρέ Σίλβα είναι έτοιμος να σκοράρει αλλά ο Τζανετόπουλος του πήρε την μπουκιά από το στόμα.



55': Από το κόρνερ ο Αντρέ Σίλβα μόνος στο πρώτο δοκάρι αστοχεί

54': Μακρινό σουτ του Λοκατέλι ο Ανέστης αν και αιφνιδιάστηκε έδιωξε σε κόρνερ

53': Ο Μάνταλος κλέβει, κάνει εξαιρετική την πρώτη ντρίμπλα, αλλά αντί να πλασάρει επιχειρεί το σουτ και διώχνουν οι αμυντικοί

51': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γκάλο έκανε την σέντρα, ο Λόπεζ στην περιοχή έπιασε άσχημα την κεφαλιά σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

46': Από το κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λοκατέλι ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΚ.

45': Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Μίλαν! Ο Μπακάκης έκοψε, αλλά έχασε από τον Αντριέν Σίλβα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, αλλά ο Σιμόες με προβολή αυτοθυσίας έδωσε το γκολ, με τη μπάλα να στρώνεται στον Μπουοναβεντούρα που σούταρε, αλλά με νέα προβολή ο Γκάλο έδιωξε σε κόρνερ.



43': Ο Κουτρόνε βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε σταθερά

40': Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Γιόχανσον έπιασε το γυριστό σουτ και ο Ντοναρούμα έκανε μεγάλη επέμβαση...

39': Ο Χριστοδουλόπουλος κερδίζει τη μπάλα, βγάζει την εξαιρετική πάσα στον Μάνταλο ο οποίος κάνει κακό κοντρόλ, καθυστερεί και την ώρα που σουτάρει προλαβαίνουν οι αμυντικοί και παραχωρούν το κόρνερ.

35': Στο ίδιο τέμπο ο αγώνας με την ΑΕΚ να κρατάει εύκολα το 0-0

Η Ριέκα στο 31' προηγείται με 2-0 της Αούστρια στη Βιέννη!

30': Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Σιμόες πίεσε ψηλά, κέρδισε τη μπάλα στην περιοχή της Μίλαν κι από πλάγια θέση προσπάθησε να πασάρει στον Μάνταλο που ήταν μόνος του, αλλά ο Ντοναρούμα βρήκε τη μπάλα με το πόδι και την έστειλε να περάσει παράλληλα με την τελική γραμμή και να καταλήξει κόρνερ! Απίστευτη ευκαιρία!

28': Κεφαλιά του Κουτρόνε, μπλοκάρει ο Ανέστης

-Στο άλλο ματς η Ριέκα με γκολ του Γκαβράνοβιτς στο 21' παίρνει το προβάδισμα στην έδρα της Αούστρια.

20': Κακό σουτ από τον Λοκατέλι

18': Πρώτη τελική για την Μίλαν με τον Σούσο να σουτάρει στα... περιστέρια

12': Η ΑΕΚ άνετα δείχνει να διαχειρίζεται τον αγώνα...

7': Ο Κουτρόνε σκοράρει αλλά ο βοηθός έχει υποδείξει τον Ιταλό σε θέση οφσάιντ



5': Τρία συνεχόμενα κόρνερ για την ΑΕΚ χωρίς όμως να μπορέσει να προκύψει κάποια φάση

3': Ελέγχει τον αγώνα η Μίλαν, χωρίς να απειλεί.

1': Σέντρα στο ματς

22:03: Οι δύο ομάδες εμφανίζονται στον αγωνιστικό 

-Κι η μικρή παρουσία των οπαδών των ροσονέρι έχει να κάνει με την κακή πορεία της ομάδας στο Καμπιονάτο με τις τρεις ήττες στα τελευταία ματς

-Περίπου 3.500 οπαδοί της Ένωσης έχουν δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα στο Σαν Σίρο μαζί φυσικά με τους οπαδούς της Μίλαν που δεν ξεπερνούν τις 20.000...

Οι συνθέσεις
Μίλαν (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Καλάμπρια, Σούσο, Λοκατέλι, Τσαλχάνογλου, Μποναβεντούρα, Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα.
Στον πάγκο της Μίλαν: Στοράρι, Κάλινιτς, Μπορίνι, Μοντολίβο, Μπίλια, Παλέτα, Κεσί.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάια.
Στον πάγκο της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αϊντάρεβιτς, Αραούχο, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Γιαννούτσος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης