Ευρωλίγκα made in Greece: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς κι άλλοι ωραίοι ως Έλληνες

Ευρωλίγκα made in Greece: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς κι άλλοι ωραίοι ως Έλληνες

Η νέα Ευρωλίγκα κάνει τζάμπολ και το Eurohoops ανέτρεξε στη συνολική στατιστική για να υπενθυμίσει με καμάρι πως οι Έλληνες… do it better.

Ευρωλίγκα made in Greece: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς κι άλλοι ωραίοι ως Έλληνες
Το ερώτημα ανανεώνεται διαρκώς κάθε χρονιά στην Ευρωλίγκα: Ποια είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα; Η απάντηση έρχεται ως συνήθως τον Μάιο. Αλλά υπάρχει κι ένα ερώτημα στο οποίο η απάντηση έχει έρθει εδώ και πολλά χρόνια κι απλώς ενημερώνεται κάθε φορά: Ποιοι είναι οι κορυφαίοι παίκτες στα χρονικά;

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς κι αρκετοί άλλοι Έλληνες έχουν φροντίσει γι’ αυτό.

Τα ατομικά τους επιτεύγματα με τα βραβεία MVP μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων δεν είναι η μόνη απόδειξη. Η συνολική τους στατιστική με τις αμέτρητες παρουσίες στις πρώτες θέσεις και στα Top 5 των κυριότερων κατηγοριών συμπληρώνει με τον καλύτερό τρόπο την επιχειρηματολογία.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Ο Γιάννης Μπουρούσης μπορεί πια να παίζει στην Κίνα, αλλά, πριν μπει στο αεροπλάνο, είχε φροντίσει να ανεβάσει τον εαυτό του πρώτο όλων σε ριμπάουντερ και δεύτερο σε κοψίματα. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος συνεχίζει για 16η χρονιά στη διοργάνωση, είναι έβδομος σε ασίστ (809/2,9), ενώ ο ερασιτέχνης πια Αντώνης Φώτσης είναι στην ίδια θέση σε ριμπάουντ (1.124/4,5).

Ρίξτε μία ματιά στους ωραίους ως Έλληνες ανά κύρια στατιστική κατηγορία στην Ευρωλίγκα, ακόμη και σε αυτή των λαθών, αφού κι αυτά έχουν τη δική τους… ομορφιά:
Κλείσιμο



Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης