Πορτογαλία - Ελβετία 2-0: Κριστιάνο και Φερνάντο Σάντος πηγαίνουν Μουντιάλ!

Πορτογαλία - Ελβετία 2-0: Κριστιάνο και Φερνάντο Σάντος πηγαίνουν Μουντιάλ!

H πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μουντιάλ, καθώς επικράτησε εύκολα 2-0 της Ελβετίας και θα βρεθεί απευθείας στη Ρωσία μαζί με τη Γαλλία - Η Ολλανδία νίκησε, αλλά το... θαύμα δεν ήρθε και χάνει δεύτερο διαδοχικό μεγάλο ραντεβού

Πορτογαλία - Ελβετία 2-0: Κριστιάνο και Φερνάντο Σάντος πηγαίνουν Μουντιάλ!
Ηταν η μεγαλύτερη μάχη της βραδιάς. Η Ελβετία πήγε στην Πορτογαλία με αέρα τριών βαθμών και θα έμενε 2η μόνο με ήττα. Και αυτό ήταν τελικά που συνέβη, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης καθάρισε για το 2-0, που την στέλνει απ' ευθείας στο Μουντιάλ και την Ελβετία στους ισχυρούς των μπαράζ και ως πιθανή αντίπαλο της Ελλάδας, έχοντας στην ισοβαθμία καλύτερη διαφορά γκολ. Το αυτογκόλ του Τζούρου (41') και το δεύτερο από τον Αντρέ Σίλβα (57'), στέλνουν την παρέα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο να διεκδικήσουν και το παγκόσμιο στέμμα. Θα είναι η έβδομη παρουσία τους στο θεσμό και 5η διαδοχική. 
 

2ος όμιλος

Αποτελέσματα
Κλείσιμο
Πορτογαλία – Ελβετία 2-0
Λετονία – Ανδόρα 4-0
Ουγγαρία – Ν. Φερόε 1-0

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 27 (32-4)
2. Ελβετία 27 (23-7)
3. Ουγγαρία 13 (14-14)
4. Ν. Φερόε 9 (4-16)
5. Λετονία 7 (7-18)
6. Ανδόρα 4 (2-23)


Αήττητο το Βέλγιο!

Και τυπικά τέλος λοιπόν στον όμιλο της Εθνικής μας. Το πανίσχυρο, Βέλγιο, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με μία ακόμα επιβλητική νίκη, αυτή τη φορά σε βάρος της Κύπρου με 4-0 με χατ-τρικ του Εντέν Αζάρ και έκανε σούμα έχοντας πετάξει μόλις δύο βαθμούς σε αυτή την τρελή διαδρομή [εντός κόντρα στην Ελλάδα] προς την Ρωσία. Η δική μας Εθνική, αφού έκανε το καθήκον της στην Κύπρο και πήρε τα δώρα από Βέλγιο/Σλοβενία, τελείωσε τη δουλειά εντός με 4-0 κόντρα στο πολύ αδύναμο, Γιβραλτάρ, και σφράγισε τη 2η θέση του group χάρη σε γκολ των Μήτρογλου (2), Τοροδίση, Γιαννιώτα και πλέον περιμένει την κλήρωση για να δει ποια θα είναι η αντίπαλός της στα μπαράζ. Με νίκη έκανε φινάλε η ξενερωμένη, Βοσνία, η οποία πέρασε με 1-2 από την έδρα της Εσθονίας.

8ος Ομιλος

Βέλγιο - Κύπρος 4-0
Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0
Εσθονία - Βοσνία 1-2

Τελική βαθμολογία

1. Βέλγιο  28
2. Ελλάδα 19
3. Βοσνία 17
4. Εσθονία 11
5. Κύπρος 10
6. Γιβραλτάρ 0

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης