Βοσνία-Βέλγιο 3-4: «Κόκκινοι διάβολοι», οι Έλληνες σας ευχαριστούν (βίντεο)

Βοσνία-Βέλγιο 3-4: «Κόκκινοι διάβολοι», οι Έλληνες σας ευχαριστούν (βίντεο)

Μετά από ένα απίθανο ματς με φοβερές ανατροπές στο σκορ το αδιάφορο Βέλγιο κέρδισε με 4-3 στην Βοσνία και ουσιαστικά χάρισε τη 2η θέση στην Ελλάδα, αρκεί να νικήσουμε Κύπρο και Γιβραλτάρ 


Βοσνία-Βέλγιο 3-4: «Κόκκινοι διάβολοι», οι Έλληνες σας ευχαριστούν (βίντεο)
Στην κόλαση του Σεράγεβο και στο... χωράφι του «Grbavica» το Βέλγιο ήταν απίθανο επιθετικά, κάλυψε έτσι τα τεράστια κενά στην άμυνα και με το 4-3 έριξε στο καναβάτσο τους Βόσνιους. Η ομάδα του Μαρτίνεθ έκανε τεράστιο δώρο στην Ελλάδα, ενώ απέδειξε πως μόνο... αδιάφορο δεν ήταν!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν αήττητοι στον όμιλο, ετοίμασαν βαλίτσες για Ρωσία και πάγωσαν την παρέα του Τζέκο! Με 60% κατοχή, 17 τελικές προσπάθειες, το Βέλγιο ήταν... αδύνατο να χάσει, με τον Μπέγκοβιτς να είναι εξαιρετικός, αλλά μόνος για τους γηπεδούχους!

«Εύχομαι ό,τι καλύτερο στη Βοσνία, αλλά όχι στο μεταξύ μας παιχνίδι» είπε ο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου και φρόντισε με την ενδεκάδα που παρουσίασε να βάλει πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους με το... καλημέρα. Στο 4ο λεπτό οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ, με τον Αζάρ να μοιράζει υπέροχα στον Μενιέ και ο τελευταίος να πετυχαίνει το 5ο του γκολ σε έξι ματς.

Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί από τη μέση και μπροστά και στο 12' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Ντούμιτς έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Καράσκο. Ο Φελαϊνί αποχώρησε στο 28' λόγω τραυματισμού και δυο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Τζέκο έκανε την πάσα, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Βερμάελεν, έφτασε στον Μεντούγιανιν, ο οποίος πέτυχε το 1-1.

Η άμυνα του Βελγίου ήταν αρκετά ψηλά και το... πλήρωσε! Γκάφα του Βερτόνγκεν στο 39', ο Βίτσκα βρέθηκε σε θέση βολής και πέτυχε το 2-1! Ωστόσο, οι Βέλγοι ήταν μια κλάση πιο πάνω και στο 42' έχασαν απίθανη διπλή ευκαιρία, αφού Μπατσουαγί και Βερμάελεν δε μπόρεσαν από κοντά να σκοράρουν! Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, έβγαζαν εύκολα φάσεις, αλλά... ευκολότερα τις έχαναν. Μπατσουαγί και Αλντερβάιρελντ βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, αλλά δε σκόραραν στο 49'.

Στο 59' ήρθε η ισοφάριση! Εξαιρετική ενέργεια του Καράσκο, ο Μπέκοβιτς δε μπόρεσε να μπλοκάρει και από κοντά ο φορ της Τσέλσι πέτυχε το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο 68', όταν από κόρνερ του Καράσκο ο Βερτόνγκεν από κοντά σημείωσε το 2-3!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπατσουαγί δε μπόρεσε να καθαρίσει το ματς χάνοντας μεγάλο τετ α τετ και η ομάδα του το πλήρωσε. Τραγικό στήσιμο σε κόρνερ και ο Ντούμιτς εύκολα με κεφαλιά πέτυχε στο 82' το 3-3. Οι Βόσνιοι δεν πρόλαβαν να... χαρούν κι ένα λεπτό αργότερα ο Καράσκο από ασίστ του Μενιέ διαμόρφωσε το 4-3. 

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σούνιτς, Ντούμιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Μεντούγιανιν (75' Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Μπέσιτς (62' Γιάγιαλο), Βίτσκα (71' Χαϊροβιτς), Ντούλιεβιτς, Τζέκο
Βέλγιο: Κουρτουά, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Αλντερβέιρελντ,  Μενιέ, Φελαϊνί (29' Ντεντόνκερ), Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (86' Τσαντλί), Μέρτενς (46' Τίλεμαν), Μπατσουαγί



Στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου η Εσθονία έκανε περίπατο στο Γιβραλτάρ όπου κέρδισε με 6-0.

Η βαθμολογία του ομίλου
1.Βέλγιο 25 (39-6)
2.Βοσνία 14  (22-12)
3.Ελλάδα 13 (11-5)
4.Εσθονία 11 (12-17)
5.Κύπρος 10 8-12
6.Γιβραλτάρ 0 (3-43)
*Ελλάδα και Κύπρος έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης