ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης 2-2: Έχασε τα... άχαστα, έσωσε το βαθμό (βίντεο)

ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης 2-2: Έχασε τα... άχαστα, έσωσε το βαθμό (βίντεο)

Ο Μάρκο Λιβάια πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και το δεύτερο ήταν... χρυσάφι καθώς έδωσε στην Ένωση το βαθμό - Ο Κροάτης άνοιξε το σκορ στο 29', αλλά οι Αυστριακοί στο 43' και στο 49' έκαναν την ανατροπή - Η ΑΕΚ μετά το 1-2 δημιούργησε απίθανες ευκαιρίες, για να ισοφαρίσει τελικά ο Λιβάια στο 90'!

ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης 2-2: Έχασε τα... άχαστα, έσωσε το βαθμό (βίντεο)
Ολοι στην ΑΕΚ, μέσα κι έξω από την ομάδα, περίμεναν αυτή την βραδιά με ανυπομονησία. Οχι μόνο επειδή ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2011 αλλά κι επειδή με νίκη θα γινόταν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Το ξεκίνημα ήταν καλό, το γκολ του Λιβάια έκανε ακόμη καλύτερο το κλίμα αλλά η συνέχεια στράβωσε. Και στράβωσε πολύ. Ο Πιρές έφτιαξε δύο γκολ για τους συμπαίκτες του, ο Πεντζ απέκρουε τα πάντα και η ΑΕΚ που έκανε περισσότερες ευκαιρίες από οποιοδήποτε άλλο φετινό ματς, υποχρεώθηκε να πανηγυρίσει "απλά" την ισοπαλία στο 91' από το δεύτερο γκολ του Κροάτη. Το αποτέλεσμα σίγουρα αδικεί τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πάντως παραμένουν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αν και ακολουθούν τα δύο κολλητά ματς με την Μίλαν.

Κλείσιμο

Η ΑΕΚ επιχείρησε να πάρει από το ξεκίνημα τον έλεγχο και να κάνει παιχνίδι, έχοντας δύο φάσεις στο 10λεπτο. Ενα σουτ του Λιβάια που έφυγε άουτ και μια κεφαλιά του Βράνιες που μπλόκαρε ο Πέντς. Οι Κιτρινόμαυροι πατούσαν καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εντυπωσίαζαν, αλλά στο 17' η μεγάλη επέμβαση του Ανέστη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην κοντινή προσπάθεια του Μονσάιντ, τους υπενθύμισε ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πίσω. 

Οι Αυστριακοί, από την πλευρά τους, δεν ήταν και έτσι ο Τσόσιτς είχε μεγάλη ευκαιρία στο 19' αλλά ο Πεντζ απέκρουσε, χάνοντας την ευκαιρία για το 1-0. Λίγα λεπτά μετά, στο 22', θα έχανε και το δικαίωμα να συνεχίσει στον αγώνα αφού ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Τζανετόπουλο. Εξέλιξη που δεν επηρέασε, πάντως, σε κάτι το παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία στο 10λεπτο 20'-30' ανέβασε ρυθμό, απείλησε με τον πολύ καλό Μάνταλο και άνοιξε το σκορ στο 29' με τον Λιβάια, μετά την κάθετη του αρχηγού για τον Αραούχο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Πεντζ (1-0). 


Το γκολ ανέβασε και τον Κροάτη, ο οποίος έπαιζε έξυπνα και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις για τον Αραούχο, ο οποίος όμως έδειχνε "χαμένος". Το κακό όμως, τουλάχιστον εκείνη την στιγμή, δεν ήταν αυτό για την Ενωση αλλά το γεγονός ότι "χάθηκε" στο 43' ο Μπακάκης, με συνέπεια ο Πιρές να βρει χώρο και να γυρίσει για τον Μονσάιν, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Ανέστη (1-1). Από τα άκρα έπαιζαν σε όλο το πρώτο 45λεπτο οι Αυστριακοί όταν έβγαιναν μπροστά και από εκεί έκαναν και την ζημιά, εκμεταλλευόμενοι το κακό Κιτρινόμαυρο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους.



Κρύα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ, παγωμένα άρχισε το δεύτερο... Στο 49'ο Πιρές, ξανά, πήρε πρωτοβουλία έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Ταγιούρι, ο οποίος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα (1-2). Η Ενωση, όπως και με τον Ολυμπιακό πριν τέσσερις μέρες, έπρεπε να κάνει την ανατροπή και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα αντέδρασε καλά. Πολύ καλά για την ακρίβεια. 

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν τα έχασαν, δεν απογοητεύτηκαν αλλά συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και έφτιαξαν ευκαιρίες όχι για να ισοφαρίσουν αλλά για να νικήσουν και... άνετα. Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει, όμως, ήταν ότι ο Πεντζ θα απέκρουε τα πάντα! Ο τερματοφύλακας της Αούστρια ήταν εκπληκτικός και σταμάτησε διαδοχικά τους Λιβάια, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, σε τέσσερις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που ήρθαν μέσα σε λίγα λεπτά (51'-59'). Πέρα από αυτές, φυσικά, υπήρξαν και αυτές των Βράνιες, Αραούχο, Λιβάια, όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ...

Αφού κατάφερε να επιβιώσει από όλα αυτά, η Αούστρια άρχισε να παίζει και με τον χρόνο μετά το 70', ενώ ο Χιμένεθ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Μπακασέτα αντί του Τζανετόπουλου, ψάχνοντας με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Και αυτή, τελικά, ήρθε στο 91', όταν ο Αραούχο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Λιβάια μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (2-2)!

Man of the match: Δεν ξέρουμε αν ο Πεντζ είναι όντως τόσο καλός τερματοφύλακας, ξέρουμε όμως ότι απόψε στο ΟΑΚΑ έκανε τεράστιο ματς! Απέκρουε, απλά, τα πάντα και είναι ο μόνος λόγος που η ΑΕΚ δεν νίκησε.

Αδύναμος κρίκος: Η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα από το κέντρο της δημιουργικά, με τον Αϊντάρεβιτς ειδικά να είναι τραγικός, μέχρι και την αντικατάσταση του στο 53'. Κακό ματς έκανε και ο Χριστοδουλόπουλος αλλά έπειτα από όσα μαγικά έκανε τις τελευταίες εβδομάδες, μπορεί να δικαιολογηθεί.

Στο ύψος του: Ο Λιβάια έβαλε δύο γκολ για την ΑΕΚ, ο Πιρές έφτιαξε δύο γκολ για την Αούστρια. Ο Κροάτης ήταν από τους καλύτερους της Ενωσης σε κάθε ματς αλλά δεν έβαζε γκολ. Τώρα έβαλε δύο και το δεύτερο μπορεί να αποδειχθεί γκολ πρόκρισης. Ας ξεμπλοκάρει και ο Αραούχο τώρα...

Η γκάφα: Στο 1-1 των Αυστριακών ο Μπακάκης, ο οποίος ήταν ξανά κατά συνθήκη αριστερός μπακ, ξεχάστηκε και έδωσε το δικαίωμα στον Πιρές να κάνει το γύρισμα για το γκολ του Μονσάιν.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την διαιτησία του Ζιλ και των βοηθών του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Αούστρια που είδαμε στο ΟΑΚΑ, σίγουρα δεν είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Γι' αυτό και αυτή η ισοπαλία δύσκολα χωνεύεται, αφού η ομάδα του Χιμένεθ θα μπορούσε ουσιαστικά να είναι από τώρα με το ένα πόδι στους "32".  Οπως και να έχει, παραμένει στη 2η θέση με +3 από τους Αυστριακούς και συνεχίζει...

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (22' Τζανετόπουλος) (80' Μπακασέτας), Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς (53' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο
Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Μοχάμεντ, Σέρμπεστ, Κλάιν, Μαρτσίνκο, Χολτσχάουζερ, Ντε Πάουλα, Αλχασάν (59' Πρόκοπ), Πιρές, Ταγιούρι, Μονσάιν (70' Φρίζενμπιχλερ).

Πηγή:www.gazzetta.gr








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης