Αρσεναλ – Γουέστ Μπρομ 2-0: Καθάρισε ο Λακαζέτ για τον Βενγκέρ!

Αρσεναλ – Γουέστ Μπρομ 2-0: Καθάρισε ο Λακαζέτ για τον Βενγκέρ!

Λακαζέτ, one man show! O Γάλλος πέτυχε δυο γκολ, έφτασε τα τέσσερα στη σεζόν και η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Γουέστ Μπρομ. Ρεκόρ ο Μπάρι, στο... 11-0 ο Βενγκέρ τον Πιούλις

Αρσεναλ – Γουέστ Μπρομ 2-0: Καθάρισε ο Λακαζέτ για τον Βενγκέρ!
Νίκη ανάσα για την Αρσεναλ, επικράτησε 2-0 της Γουέστ Μπρομ εντός έδρας και βρέθηκε στο -6 από την κορυφή. Πρωταγωνιστής ο Λακαζέτ με τα δυο γκολ, μοιραίος ο Ροντρίγκες για τη Μπρομ, με την ομάδα του να χάνει αρκετές ευκαιρίες στο α΄ μέρος. Ο Μπάρι έγραψε ιστορία με τις 633 συμμετοχές στην Premier League, ενώ ο 100αρης (100 ματς στην PL με Στόουκ, Γουέστ Μπρομ) Πιούλις υπέστην την 11η ήττα από τον Βενγκέρ σε εκτός έδρας ματς!
 
Εξαιρετικός ρυθμός με το... καλημέρα στο ματς και τέσσερις τελικές προσπάθειες στο πρώτο τέταρτο! Η Αρσεναλ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά στο 5ο λεπτό το φάουλ του Σάντσες κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Μπρομ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Ο Μουστάφι ανέτρεψε τον Ροντρίγκες, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι, ο φορ των φιλοξενούμενων σηκώθηκε κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Αρσεναλ απάντησε στο 11', αλλά η κεφαλιά του Ράμσεϊ έφυγε άουτ, ενώ χαμένη ευκαιρία είχε και ο Γκιμπς στο 12ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 20ο λεπτό! Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αλέξις βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Λακαζέτ ακολούθησε τη φάση και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Αρσεναλ που σκοράρει στα τρία πρώτα εντός έδρας ματς μετά τον Μπράιαν Μάργουντ τον Σεπτέμβρη του 1988! Η Μπρομ δεν επηρεάστηκε, όταν έβρισκε χώρους απειλούσε και σε επτά λεπτά είχε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 38' ο Μονρεάλ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κριχόβιακ, ενώ στην επόμενη φάση, ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, από πάσα του Κριχόβιακ. Στις καθυστερήσεις, Μπάρι και Ροντρίγκες προσπάθησαν να σκοράρουν, αλλά ο πεσμένος Τσεχ έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Κλείσιμο
Η Αρσεναλ ήταν πιο συγκεντρωμένη αμυντικά στην επανάληψη και στο 51΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, όταν το σουτ του Λακαζέτ βρήκε στο σώμα του Λίβερμορ. Στο 67' ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ανόητο μαρκάρισμα του Νίομ στον Ράμσεϊ, αυστηρό πέναλτι (το 100ο για τους Κανονιέρηδες στην PL) και ο Λακαζέτ από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-0. Oι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δε μπόρεσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Η σουτάρα του Μπεγιερίν δε βρήκε στόχο, ενώ ο Ράμσεϊ δε μοίρασε ποτέ στον αμαρκάριστο Ζιρού και το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Φόστερ.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ελνένι, Τζάκα, Μπεγερίν, Κολάσινατς, Ράμσεϊ (90' + 3' Νάιλς), Αλέξις (83' Οζίλ), Λακαζέτ (82' Ζιρού)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Νιόμ (74' Φίλιπς), Γκιμπς, Ρόμπσον – Κανού (64' Ροντόν), Έβανς, Λίβερμορ (63' Μόρισον), Μπάρι, Ροντρίγκεζ, Κριχόβιακ, Ντόουσον, Χεγκάζι.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης