Παναθηναϊκός: Η… γλυκιά γεύση με Καλάθη, τα “θέματα” του Πασκουάλ

Παναθηναϊκός: Η… γλυκιά γεύση με Καλάθη, τα “θέματα” του Πασκουάλ

Το Eurohoops αναλύει πόσο άλλαξε άμεσα προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό η παρουσία του Καλάθη και των υπόλοιπων διεθνών και τι προβληματίζει τον Πασκουάλ, δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Η… γλυκιά γεύση με Καλάθη, τα “θέματα” του Πασκουάλ
Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει μπει σε… mode επίσημων αγώνων, καθώς η είσοδος των διεθνών παικτών στις προπονήσεις έχει δώσει τη δυνατότητα στον Πασκουάλ να περιμένει πιο εύκολα να εφαρμόσει από το πινακάκι στην πράξη, αυτά που δείχνει στους παίκτες του.

Το φιλικό με την Εφές, που τελικά διήρκεσε 2,5 ημίχρονα, εξαιτίας των δύο παρατάσεων στο ΟΑΚΑ ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Καταλανό να δει πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, έστω κι αν οι Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς και Θανάσης Αντετοκούνμπο, που ήταν με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, προπονούνται μόλις ελάχιστες μέρες με την υπόλοιπη ομάδα και συμμετείχαν στο πρώτο τους φιλικό.

Το πλεονέκτημα του Καλάθη και του Παππά είναι η “παλαιότητα” στην ομάδα, που μειώνει δραστικά το διάστημα προσαρμογής στα δεδομένα, ενώ και ο Θανάσης είναι ορισμός του “παίκτη ομάδας”, που προσπαθεί να προσφέρει στο σύνολο, ιδίως μέσω της άμυνας.

Κλείσιμο
Αλλαγή σκηνικού με Καλάθη

Ωστόσο, από μόνη της η είσοδος του Καλάθη στο rotation έκανε άμεσα αισθητή διαφορά, με τους νταμπλούχους να έχουν σαφώς καλύτερη λειτουργία και δημιουργία σε σχέση με τα δύο προηγούμενα δυνατά φιλικά, με Ούνικς και ΤΣΣΚΑ.

Mε αριθμούς:
Με την Ούνικς, ο “πράσινος” απολογισμός ήταν 63 πόντοι, 14 ασίστ, 16 λάθη.
Με την ΤΣΣΚΑ ήταν 60 πόντοι, 15 ασίστ, 16 λάθη.
Με την Εφές ήταν 102 πόντοι, 26 ασίστ, 13 λάθη.

Η υποσημείωση βέβαια στο φιλικό με την τουρκική ομάδα είναι τα δύο έξτρα πεντάλεπτα, που δικαιολογούν την επιθετική παραγωγικότητα και τις τελικές πάσες, ενώ αντίστοιχα υπογραμμίζουν ακόμα παραπάνω τον περιορισμό των λαθών.




Η παρουσία του Καλάθη (20π., 13ασ., 6ριμπ., 6λαθ.), του κατ’ εξοχήν πόιντ γκαρντ, ηγέτη και δημιουργού της ομάδας, δημιούργησε αυτές τις διαφορές, με το ερωτηματικό που “βασανίζει” τον Πασκουάλ να είναι πώς θα υπάρχει ισορροπία στο παρκέ τις στιγμές που δεν θα είναι ο αρχηγός εκεί.

Κι αυτό γιατί ο Λούκας Λεκαβίτσιους παρακολουθεί με πολιτικά λόγω του τραυματισμού του και αναμένεται να είναι έτοιμος σε ένα μήνα. Δεν είναι τυχαίο πως όσο ο Καλάθης ήταν στον πάγκο, Ντένμον και Παππάς ήταν οι λύσεις στο “1”, με τον Μποχωρίδη να μην παίρνει αυτή τη φορά χρόνο συμμετοχής, μετά τις δύο όχι τόσο καλές εμφανίσεις του στα προηγούμενα φιλικά.

Ο Ντένμον πάντως δεν παρέλειψε να δείξει και πάλι καλή εικόνα, είτε σκοράροντας σε προσωπικές καταστάσεις, είτε αξιοποιώντας την καλή κυκλοφορία που του έδινε το ελεύθερο σουτ, όπως κάνει και ο Ρίβερς.


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης