«Αντάρτικο» από αθλητές σούπερ σταρ κατά Τραμπ: Είναι ανόητος και κ@@@αιδο

«Αντάρτικο» από αθλητές σούπερ σταρ κατά Τραμπ: Είναι ανόητος και κ@@@αιδο

Μετά τα tweet των Κάρι, Λεμπρόν, Πόλ, φαίνεται πως ο Τραμπ έχει βρει τον τρόπο να κάνει τον αθλητισμό στις ΗΠΑ να αντιδρά σε κάθε του σχόλιο και το κάνει πολύ εύκολα

«Αντάρτικο» από αθλητές σούπερ σταρ κατά Τραμπ: Είναι ανόητος και κ@@@αιδο
Έχει αποδείξει ότι θέλει πάντα να βρίσκεται στο επίκεντρο, όλοι να ασχολούνται μαζί του. Ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει καλή και κακή διαφήμιση. Μόνο ο τρόπος των ΜΜΕ, για να είναι κάποιος συνεχώς στην επικαιρότητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει και το βήμα και το θράσος, αλλά και την απάθεια, για να πει, ό,τι θέλει, σε όποιον θέλει, όποτε κι αν το θέλει και σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση, το κάνει καλύτερα κι από ολόκληρη την οικογένεια Καρντάσιαν. Στις τελευταίες του περιπέτειες, ο Αμερικανός πρόεδρος, επέλεξε να τα βάλει με τον αθλητικό κόσμο, που, λόγω προβολής, είναι ίσως ο καλύτερος στόχος για να ασχοληθούν ξανά μαζί του οι γηγενείς των ΗΠΑ. Διαθέτει άλλωστε και πολλούς μαύρους, βούτυρο στο ψωμί του Τραμπ. 

Χωρίς να τον αναφέρει κατ' όνομα, ο Τραμπ έκανε αναφορά στον Colin Kaepernick και τις διαμαρτυρίες περί αδικίας απέναντι στους Αφροαμερικανούς, που πυροδότησε ο πρώην αμυντικός των Σαν Φρανσίσκο 49ers, ο οποίος στην προηγούμενη σεζόν στο NFL, γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, πριν την έναρξη ενός αγώνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσισμό κατά των μαύρων στις ΗΠΑ.

«Δεν θα επιθυμούσατε να δείτε έναν από αυτούς τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL», αναρωτιόταν ο πρόεδρος, «όταν κάποιος δείξει ασέβεια προς τη σημαία μας, να πει, "πάρτε αυτόν τον π... από δω τώρα. Απολύεται. Απολύεται!"». Το σκεπτικό έτυχε ανταπόκρισης με χαμόγελα από το συγκεντρωμένο πλήθος. 
 
Κλείσιμο
Στη συνέχεια πήρε το τουιτερόπλο του και έριξε κατά του Στεφ Κάρι, του καλύτερου σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, προκαλώντας την αντίδραση του Λεμπρόν. Είθισται κάθε χρόνο η πρωταθλήτρια ομάδα του NBA να επισκέπτεται στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο αυτή η μακρά παράδοση θα τερματιστεί φέτος. Με τους παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να έχουν ταχθεί ανοικτά κατά του Τραμπ και τον Λευκό Οίκο να παίζει «κρυφτούλι» σχετικά με την πρόσκληση προς τους πρωταθλητές, οι δηλώσεις του Στεφ Κάρι προκάλεσαν την αντίδραση του Τραμπ. 

 «Δεν ανέχομαι τα πράγματα που λέει ο Τραμπ, όπως και εκείνα που δεν λέει. Mε τον να μην πάω στον Λευκό Οίκο θα δώσω έμπνευση για μια αλλαγή. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Δεν νομίζω πως το να μην πάω στον Λευκό Οίκο θα κάνει τα πάντα καλύτερα, όμως αυτή είναι η ευκαιρία μου να πω κάποια πράγματα με την πράξη μου», είπε ο σούπερ σταρ των Γουόριορς κι η απάντηση του Τραμπ ήρθε μέσω twiter.



«Το να βρεθείς ως η πρωταθλήτρια ομάδα στον Λευκό Οίκο αποτελεί τιμή. Ο Στέφ Κάρι όμως αμφιταλαντεύεται, οπότε η πρόσκληση αποσύρεται», ανέφερε το τελευταίο του μήνυμα κι οι απαντήσεις των πρωταθλητών αναμένονται με ενδιαφέρον.

«Ρε μπούφο, ο Στεφ Κάρι έχει ήδη πει ότι δεν είχε σκοπό να έλθει! Επομένως, δεν υπάρχει πρόσκληση! Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή ως τη στιγμή που εμφανίστηκες εσύ» ήταν το μήνυμα του King με αφορμή το γεγονός.



«Είναι σουρεαλιστικό… Δεν ξέρω γιατί αυτός ο άνθρωπος νιώθω την ανάγκη να στοχοποιεί κάποιους άλλους. Έχω μια ιδέα, αλλά είναι ανάρμοστο για έναν ηγέτη να ακολουθεί αυτό το δρόμο. Δεν λειτουργεί έτσι ένας πραγματικός ηγέτης», δήλωσε ο Κάρι. «Είναι φανταστικό να βλέπω τόσο μεγάλη συμπαράσταση από αθλητές που ύψωσαν τη φωνή τους. Δεν προσπαθούμε να χωρίσουμε τη χώρα στα δύο, αλλά να τους ενώσουμε όλους και να μιλήσουμε για αγάπη, ενότητα και ισότητα», πρόσθεσε. Τέλος, αστειεύτηκε για το ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να συναναστραφεί με τον Τραμπ. «Έχω παίξει γκολφ με τον πρόεδρο Ομπάμα. Είμαι βέβαιος πως για όσο διάστημα είναι η θητεία του νέου προέδρου, δεν θα πιούμε τσάι μαζί», είπε.

Όμως αυτά δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά με τα οποία έχουν να ασχοληθούν οι αθλητές στις ΗΠΑ πίνοντας τον καφέ τους, όσο αφορά στον Τραμπ. Χοντράδες και ύβρεις δίνουν και παίρνουν σε ένα γαϊτανάκι, που μέχρι στιγμής το μόνο που κάνει είναι να διατηρεί το μίσος μίας μεγάλης μερίδας κόσμου προς τον πρόεδρο, ο οποίος με τα σχόλια μίσους του, εμπνέει ακροδεξιούς και ακραίους ρατσιστές να τον υποστηρίζουν.

Με αφορμή αυτά ο Chris Paul, πρόεδρος της ένωσης των παικτών NBA, έγραψε: "Με όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, γιατί εσύ εστιάζεις στο ποιος γονατίζει και επισκέπτεται το Λευκό Οίκο;" και πρόσθεσε: "Και αμφιβάλλω ότι είναι αρκετά άντρας για να αποκαλέσει κάποιον από αυτούς τους παίκτες πουτ... γιο, κατά πρόσωπο".



Από την άλλη σε μία εκπομπή τηελοπτική ο γνωστός παίκτης του ράγκμπι, ΛεΣον ΜακΚόι, όταν ρωτήθηκε αν ο Τραμπ αποτελεί asset (προσόν) για τη χώρα εκείνος απάντησε: «Ναι, αν αφαιρέσετε το "et"» (σσ. ass). Λίγο αργότερα ανέβασε στο Twitter: «Είναι λυπηρό, ο πρόεδρός μας είναι μαλ...»



Βέβαια, ο κόσμος του ράγκμπι και του ΝΒΑ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν σύμμαχο στο μπέιζμπολ. Με αυτή τη μόδα, του να γονατίζουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, θέλοντας έτσι να δηλώσουν την αντίδρασή τους ενάντια στο ρατσισμό, το παράδειγμά τους ακολούθησε και ο Μπρους Μάξγουελ, ο οποίος έγινε ο πρώτος λευκός αθλητής που κάνει κάτι τέτοιο.



Η διοίκηση των Όκλαντ Αθλέτικς αλλά και η ομοσπονδία μπέιζμπολ, μετά τις δηλώσεις Τραμπ στην Αλαμπάμα, έτρεξε να βγάλει ανακοινώσεις υποστηρίζοντας το γεγονός ότι ο εθνικός ύμνος είναι κάτι που ακούγεται πριν την έναρξη των αγώνων για τιμηθούν οι προσπάθειες των προγόνων, αλλά είναι κατανοητό, πως κάθε παίκτης είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης