ΑΕΚ: Ο μετανιωμένος Πατίτο υποσχέθηκε αφοσίωση κι ο Χιμένεθ τον υπολογίζει

ΑΕΚ: Ο μετανιωμένος Πατίτο υποσχέθηκε αφοσίωση κι ο Χιμένεθ τον υπολογίζει

Μετά από 5 δύσκολους μήνες που η σχέση του με την ομάδα, πέρασε από πολλά κύματα ο έμπειρος επιθετικός είδε τον Χιμένεθ άνοιξε ξανά  την πόρτα της ομάδας

ΑΕΚ: Ο μετανιωμένος Πατίτο υποσχέθηκε αφοσίωση κι ο Χιμένεθ τον υπολογίζει
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία στη Ριζούπολη, παρά το γεγονός πως χρονικά ήταν η 4η ερώτηση, εκείνη που αφορούσε τον Πατίτο και το μέλλον του, ήταν και η πλέον χρονοβόρα, ως προς την απάντηση του Ανδαλουσιανού τεχνικού. 

Ο Χιμένεθ είχε πάρα πολλά να πει για την προκειμένη περίπτωση. Αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι «μαζί μου ή χωρίς εσένα» αλλά και στην δική του εμπειρία πως «ένας παίκτης που από τον Μάιο βρίσκεται σε μια κατάσταση μένω ή φεύγω από την ομάδα δεν μπορεί να 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα και όταν δεν είσαι 100% στην ομάδα δεν μπορείς να βάλεις το πόδι σου. Και η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτες που είναι στο 100%. Είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα ο Πατίτο θα βοηθήσει πολύ, διότι είναι ένας καλός παίκτης και καλό παιδί» ενώ στο φινάλε πρόσθεσε πως ο Αργεντινός θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την ομάδα. 

Με την τελευταία ατάκα του ο Μανόλο Χιμένεθ άνοιξε την πόρτα της επιστροφής του Πατίτο, ως ισότιμου μέλους του ρόστερ ή τουλάχιστον ως μίας μονάδας που μπορεί να υπολογίζει, με την υποσημείωση ωστόσο πως θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε στην 20μελη αποστολή για το ματς Κυπέλλου με την Λαμία, έστω και αν τελικά έμεινε εκτός 18άδας επί της ουσίας σηματοδότησε το γεγονός πως γυρίζει. 

Κλείσιμο
Τι προηγήθηκε όμως ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή; Μην ξεχνάμε πως ακόμα και μετά την προετοιμασία όπου ο Πατίτο έχασε μεγάλο μέρος της, ο Αργεντινός φαινόταν να είναι πιο μπροστά στην προτίμηση του Ισπανού τεχνικού για τις θέσεις των εξτρέμ. Παρότι έχασε μεγάλο μέρος των προπονήσεων στην Πολωνία, ο Ροντρίγκες ήταν πιο μπροστά από τον Τρίστανσον στις προτιμήσεις του Μανόλο. 

Ανάμεσα στους δύο και πριν φτάσουμε στα λεγόμενα του Χιμένεθ πριν το ματς με τη Λαμία για το Κύπελλο προηγήθηκε μια κουβέντα ανάμεσα στους δύο άντρες, στην οποία ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα. Ο Χιμένεθ θύμισε στον Πατίτο πως τόσο στη διάρκεια των πλέι-οφ, όσο και πρόσφατα είχε το μυαλό του και στα μεταγραφικά σενάρια που έπαιξαν σε αυτά τα δύο διαστήματα με αποτέλεσμα να μην είναι αφοσιωμένος 100% στην ομάδα και πως ο ίδιος (σ.σ ο Χιμένεθ) θέλει παίκτες που να έχουν ολοκληρωτική αφοσίωση στο σύλλογο. Του τόνισε πως είναι θεμιτό ο ίδιος ο Πατίτο να μπορεί να θέλει μια εξέλιξη στην καριέρα του και το καλύτερο για το συμφέρον του, ζήτησε όμως δέσμευση για την επικέντρωση του στους αγωνιστικούς στόχους της ΑΕΚ. 

Από τη μεριά του ο Πατίτο Ροντρίγκες δεσμεύτηκε πως από εδώ και στο εξής θα είναι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα. Για τον Χιμένεθ αποτελεί σίγουρα ένα στοίχημα, η επιστροφή ενός εντελώς αφοσιωμένου στις υποχρεώσεις της Ένωσης, Πατίτο αφού το πρόγραμμα είναι βαρύ και μια θέση που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, ο Ανδαλουσιανός θέλει να έχει έναν παίκτη που με βάση τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες πρόσφατες εβδομάδες, θα μπορούσε να θεωρείται χαμένη υπόθεση ή να έχει μείνει εντελώς εκτός ομάδας. 

Τα υπόλοιπα και το αν πράγματι ο Ροντρίγκες μπορεί να κρατήσει τη σκέψη του 100% στην ΑΕΚ μένει ν’ αποδειχθεί στο γήπεδο, Αν τα καταφέρει ο Χιμένεθ πάντως θα έχει κερδίσει μία ακόμα λύση, που να μην ξεχνάμε πως ποιοτικά είναι πολύ σημαντική.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης