Παναθηναϊκός-Απόλλων 1-0: Ο Άλτμαν του έδωσε... οξυγόνο

Παναθηναϊκός-Απόλλων 1-0: Ο Άλτμαν του έδωσε... οξυγόνο

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας χάρις στο πρώτο γκολ του Άλτμαν στο ελληνικό πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός-Απόλλων 1-0: Ο Άλτμαν του έδωσε... οξυγόνο
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε στον πάγκο τους Λουσιάνο και Τσάβες για πειθαρχικά παραπτώματα, επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τους Μολίνς και Άλτμαν στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βλαχοδήμος. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Γιόχανσον και ο Κολοβέτσιος με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Χίλιεμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Λουντ, δεξί ο Μουνιέ, ο Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μολίνς.

Ο Άκης Μάντζιος, από την πλευρά, του επέλεξε τον Τσόβιτς την εστία. Κύργιας και Μπιτζιμίν οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Ντάσιος και αριστερό ο Βαλλιάνος. Κοντοές και Μπαμπιαρζ οι δύο «κόφτες». Αλμπάνης, Κονέ και Σιατραβάνης στην μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Καστιγιέχος.

Βελτιωμένος
Μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, μπορεί να μην «έφτιαξε» πλειάδα κλασσικών ευκαιριών αλλά κατά γενική ομολογία, ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας, κυκλοφόρησαν με μεγαλύτερη ηρεμία και λιγότερα λάθη, είχαν αυτοπεποίθηση σε κάποιες από τις ενέργειές τους και απείλησαν την εστία του Τσόβιτς με τα σουτ των Λουντ, Άλτμαν και Χίλιεμαρκ που ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, άξιζε ένα γκολ και το βρήκε στο 32'!
Κλείσιμο

Ο «Χίλιε» εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ από δεξιά, ο Άλτμαν νίκησε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο και έβαλε μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι», βγάζοντας μπόλικο από το άγχος των συμπαικτών του.

Πάντως, η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε την φάση να κάνει την ζημιά στο 38' με τον Σιατραβάνη να κάνει την προβολή αλλά τον Κολοβέτσιο να βάζει την κόντρα και να διώχνει σε κόρνερ.

Δεν το... καθάρισε, δεν κινδύνευσε και πήρε το «τρίποντο»
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Μουνιέ με τον Λουσιάνο αλλά ο Απόλλωνας ήταν εκείνος που στο 47΄ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το τετ-α-τετ με τον Μπαμπιάρζ. Από κει και έπειτα ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε, το πέρασμα του Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας και του Σιλά στην μεσαία γραμμή «θωράκισαν» ανασταλτικά τους γηπεδούχους που είχαν καλές στιγμές για να βρουν και ένα δεύτερο γκολ, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι!

Ο Λουσιάνο στο 51' έχασε την μεγάλη ευκαιρία, ο Άλτμαν και ο Χίλιεμαρκ δεν είχαν σωστές επιλογές στα «τελειώματα» τους και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Πάντως, αν σε κάτι πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα από το δεύτερο μέρος, αυτό ήταν το ντεμπούτο του Σιλά. Ο Αφρικανός αμυντικός μέσος ήταν πολύ καλός, είχε αρκετά κλεψίματα στον άξονα και μια σπουδαία επέμβαση στην περιοχή της ομάδας του, διώχνοντας σε κόρνερ. Ο θηριώδης άσος έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο του ματς.

MAN OF THE MATCH: Όμρι Άλτμαν. Ο πιο επικίνδυνος, κεφάτος, ουσιαστικός παίκτης του Παναθηναϊκού στο χορτάρι της Λεωφόρου. Ο Ισραηλινός ταλαιπώρησε την άμυνα του Απόλλωνα, είχε καλές στιγμές και φυσικά σκόραρε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με ωραία κεφαλιά στο 32'. Δικαίωσε τον Ουζουνίδη για τον επιλογή του να τον ξεκινήσει αντί του Λουσιάνο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έκανε πολύ καλό ματς στην μεσαία γραμμή, όπου αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πριν περάσει στο κέντρο της άμυνας. Και εκεί ήταν σταθερότατος. Από κοντά, φυσικά, και ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Έχει την ασίστ στο γκολ, ανέβηκε προς την αντίπαλη περιοχή, όπου απείλησε με το καλό δεξί του πόδι. Σωστές στις μεταβιβάσεις του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ ήταν «φάντασμα» του καλού του εαυτού, δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα απόψε δημιουργικά από τον Σουηδό αμυντικό.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 49' χωρίς λόγο και αιτία, έχοντας κατοχή της μπάλας και επιστρέφοντας την στον Βλαχοδήμο, ο Γιώργος Κουτρουμπής «έβγαλε» τον αγκώνα στον Κονέ σε μία νέα αψυχολόγητη ενέργεια που δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό, καθώς το φάουλ σε πολύ καλή θέση για τους φιλοξενούμενους πέρασε άουτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο δεύτερος επόπτης Μεϊντάνας κόβει με οφ-σάιντ που δεν υπάρχει τον Μπαμπιάρζ στο 41'. Ο παίκτης του Απόλλωνα έβγαινε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο. Στο 51' ο Λουσιάνο ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Μπιτζίμιν αλλά ο Κατσικογιάννης δεν έδειξε τίποτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια βελτίωσης κόντρα στον Απόλλωνα και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να βρει και ένα δεύτερο γκολ αν ήταν πιο ουσιαστικοί οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια. Τελικά η κεφαλιά του κορυφαίου Όμρι Άλτμαν έφτανε στους «πράσινους» για να σπάσουν το ρόδι και να ξεκολλήσουν από τους μηδέν βαθμούς...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής (73' Σιλά), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (46' Λουτσιάνο), Λουντ, Άλτμαν, Μολίνς (65' Τσάβες).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος (73' Μενδρινός), Κοντοές, Κονέ, Σιατραβάνης (61' Μάατσεν), Μπαμπιάρζ, Αλμπάνης (77' Ελμπάζ), Καστιγιέχος.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης