Τζόρτζεβιτς: Τέσσερις διοργανώσεις, τέσσερις ημιτελικοί με τη Σερβία!

Τζόρτζεβιτς: Τέσσερις διοργανώσεις, τέσσερις ημιτελικοί με τη Σερβία!

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς οδήγησε τη Σερβία σε άλλη μία πρόκριση σε τετράδα Ευρωμπάσκετ, με την οποία φτάνει σε κάθε διοργάνωση τουλάχιστον σε ημιτελικό, την τελευταία τετραετία όπου είναι στον πάγκο!

Τζόρτζεβιτς: Τέσσερις διοργανώσεις, τέσσερις ημιτελικοί με τη Σερβία!
Winner ως παίκτης, winner και ως προπονητής με τη Σερβία ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εθνικής το 2013 από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κι έκτοτε την οδηγεί σταθερά ψηλά!

Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση όπου πάει με την ομάδα του, ο “Σάλε” την οδηγεί τουλάχιστον ως την τετράδα!

Το 2014 η Σερβία έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάνοντας από τις ΗΠΑ για να πάρουν το αργυρό μετάλλιο.

Κλείσιμο
Το 2015 η Σερβία ήταν στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όμως ηττήθηκε από τη Λιθουανία στον ημιτελικό και τη Γαλλία στον μικρό τελικό ώστε να μείνει εκτός βάθρου.

Το 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Σέρβοι ήταν ξανά στον τελικό, όπου ηττήθηκαν από τις ΗΠΑ για να κατακτήσουν το αργυρό μετάλλιο, ενώ στο φετινό Ευρωμπάσκετ είναι ξανά στους “4”, όπου κόντρα στη Ρωσία θέλουν να επιστρέψουν σε τελικό μετά το 2009.

Στην Πολωνία η Σερβία είχε κατακτήσει το αργυρό και τελευταίο της μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ είναι η έκτη φορά όπου είναι στην τετράδα από το 1995, όπου συμμετείχε μετά τη διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Πηγή:www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης