Βίντεο: Άνετα η Ρεάλ τον αξιόμαχο ΑΠΟΕΛ - H Τότεναμ «μάδησε» την Ντόρτμουντ

Βίντεο: Άνετα η Ρεάλ τον αξιόμαχο ΑΠΟΕΛ - H Τότεναμ «μάδησε» την Ντόρτμουντ

Επειτα από ένα μήνα απουσίας, ο CR7 γύρισε πεινασμένος. Κυνήγησε τα πολλά, έβαλε δύο και οδήγησε τη Ρεάλ στο 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ, που πάλεψε όσο μπορούσε. Τριάρα η Τότεναμ (3-1) στην Ντόρτμουντ

Βίντεο: Άνετα η Ρεάλ τον αξιόμαχο ΑΠΟΕΛ - H Τότεναμ «μάδησε» την Ντόρτμουντ
Απουσίασε 31 ημέρες εξαιτίας εκείνης της αποβολής στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Το δεδομένο λοιπόν ήταν ένα και το αυτό: ο Κριστιάνο θα ήταν mad dog στην πρεμιέρα της Ρεάλ στο φετινό Champions League. Και κάπως έτσι εμφανίστηκε. Ειδικά όταν έβαλε το δεύτερο και πήρε την μπάλα βιαστικά για τη σέντρα. Ηθελε και τρίτο και τέταρτο. Πεινασμένος, άλλα έμεινε στα δύο προσωπικά. Αρκετά κι αυτά για το αναμενόμενο. Η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα με τον μικρούλη ΑΠΟΕΛ. Καθάρισε εύκολα 3-0 και αυτό ήταν το αυτονόητο.
 
Οι πρωταθλητές Κύπρου ήταν καλά στημένοι και στο ξεκίνημα είχαν δύο καλές στιγμές. Εκτοτε όμως και μέχρι το φινάλε το παιχνίδι εξελίχτηκε στο απόλυτο μονότερμα. Στο 12' ο Μπέιλ έκανε την παράλληλη και στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το πρώτο ο Κριστιάνο, που βγήκε στην πλάτη του Καρλάο. Στο 34' ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχασε απίστευτη ευκαιρία για την κλάση του σε προβολή εξ επαφής (ήταν οφσάιντ, αλλά δεν δόθηκε).

Στο 47' είχε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, καθώς στο μισό μέτρο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο κετάβασμα έσκασε στη γραμμή (σωστά δεν μέτρησε). Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα δόθηκε πέναλτι σε χέρι (αμφισβητύμενο) του Λάγο και ο Κριστιάνο ευστόχησε από τα 11 βήματα, για το 107ο του στο Champions League, όπου σκοράρει σε πρεμιέρα για έκτη διαδοχική χρονιά (έχει και 30 ντομπλέτες, 27 ο Μέσι).

Μέχρι τέλος εκείνος ήταν που... σκύλιαζε να βρει ξανά και ξανά δίχτυα. Δεν κατάφερε να κάνει χατ τρικ, αλλά έδειξε ότι γύρισε τρελαμένος για μπάλα, γκολ και ρεκόρ. Το καλύτερο βέβαια της βραδιάς νήκε στον Σέρχιο Ράμος. Με ψαλιδάκι (61') κλείδωσε το 3-0, φτάνοντας τα 70 με τη Ρεάλ και τα 85 στην καριέρα του συνολικά και έτσι η ομάδα του συνέχισε το σερί της που τη θέλει να ξεκινάει με νίκη στο θεσμό όποτε παίζει το πρώτο εντός (11 στα 11).

* Η Ρεάλ σκοράρει σε 72 διαδοχικούς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλει ακόμα ένα για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ, της Σάντος του Πελέ (1961-'63)
Κλείσιμο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (24' Κρόος), Μόντριτς, Ισκο (72' Θεμπάγιος), Μπέιλ (82' Μπόρχα Μαγιοράλ), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Βούρος, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Σάλαϊ (60' Φαρίας), Αλωνεύτης, Εμπεσίλιο (72' Ζαχίντ), Ντε Καμάργκο (82' Ποτέ). 



Την μάδησε σαν... Πετεινό!

Την περσινή σεζόν η Τότεναμ αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του Champions League αλλά φέτος, από την πρεμιέρα κιόλας, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να πάθει το ίδιο πράγμα. Οι Λονδρέζοι υποδέχθηκαν την Τότεναμ και μπήκαν ιδανικά στο ματς, αφού στο 4' ο Κέιν έβγαλε ωραία για τον Σον και αυτός απέφυγε τον Παπασταθόπουλο και νίκησε τον Μπίρκι με το αριστερό (1-0). Η Ντόρτμουντ αντέδρασε καλά, ισοφαρίζοντας στο 11' με πολύ ωραίο σουτ του Γιαρμολένκο (1-1), αλλά η βραδιά ανήκε στους γηπεδούχους και αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Στο 15' ο Κέιν απέφυγε Παπασταθόπουλο-Τόπρακ και έκανε το 2-1 δίνοντας άμεσα το προβάδισμα ξανά στην Τότεναμ, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ, παρά το γεγονός ότι αμφότερες είχαν καλές φάσεις. Το θέμα είναι ότι οι Αγγλοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο 60' έφτασαν στο 3-1 με το ωραίο διαγώνιο σουτ του Κέιν μετά την πάσα του Ερικσεν, κλειδώνοντας ουσιαστικά το τρίποντο παρά τις προσπάθειες του Πέτερ Μποσζ να αλλάξει την κατάσταση με τις αλλαγές του. Το μόνο αρνητικό για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο είναι ότι στις καθυστερήσεις έχασε τον Βερτόνγκεν, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα...

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Οριέ, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Ντέιβις, Ερικσεν, Σον (83' Σισοκό), Κέιν (87' Γιορέντε).

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μποσζ): Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Τοπράκ (80' Ζαγκαντού), Τολγιάν, Σαχίν, Νταούντ (72' Κάστρο), Καγκάβα (66' Γκέτσε), Γιαρμολένκο, Πούλισιτς, Oμπαμεγιάνγκ.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης